Bra Miljöval – Sveriges hårdaste miljömärkning.

Approved by stenhårda miljökämpar.

Att säga ”grön el” bara för att det ska låta som att man tar hand om planeten är genialt. Det låter bra, men kräver inget. Vi är tyvärr inga genier, så vi säljer bara el som märkts med Naturskyddsföreningens strängaste märkning – Bra Miljöval. Den enda oberoende miljömärkningen av el i hela Sweden.

Så här funkar det.

  • Very tuffa miljökrav.

    Med Bra Miljöval får du vattenkraft som låter fiskar vandra fritt, vindkraft som inte inkräktar på fågelområden och biokraft från hållbar skogsavverkning.

  • Very hårda granskare.

    Det är inga andra än Naturskyddsföreningen som ser till att elen håller måttet. Och med tiden blir kraven högre och högre. Bra tycker vi, eftersom 100 % miljömärkt el är den enda vägen framåt.

  • Very god tillbakakaka.

    För varje kWh vi säljer avsätter vi pengar till olika miljöprojekt. Energieffektivisering och vandringsvägar efter gamla vattenkraftverk till exempel. Hittills har det blivit 7,5 miljoner kronor. Ka-ching.

1

Good good el, same ol’ price.

Man kan tro att det kostar mer när elen har godkänts av stenhårda miljökämpar. Och det gör det knappt. Hela 3 kr i månaden för lägenheten. 30 kr för en villa. Men vi har ju en prisgaranti också. Så om det blir dyrare än elavtalet du har idag så får du mellanskillnaden tillbaka. Bli inte förvånad om det till och med blir billigare.

El på sunshine.

Pepp på att producera egen el och titulera dig mikroproducent? Läs mer här.

Mer om el och sol här.

Investera för framtiden.

Energieffektiviseringsfonden. Långt ord, cool grej. Varje gång vi säljer en kWh avsätter vi också pengar till fonden – och alla som har ett organisationsnummer och är kund hos oss kan söka pengar från den. Allt för att fler ska kunna investera i energibesparande åtgärder och minska sin energiförbrukning.

Läs mer här.

Ursprungsmärkning 2020.

Enligt lagen ska el ursprungsmärkas med energikällor och miljöpåverkan. Very good tycker vi. 100 % av elen vi säljer kommer från förnybara energikällor. Ursprungsmärkningen har till 100 % baserats på annullering av ursprungsgarantier, vilket garanterar elens ursprung som förnybar. Miljöpåverkan ser ut så här:

Växthusgasutsläpp: 11,759 g/kWh.
Kärnbränsleavfall: 0,000 g/kWh.

Psst. Utsläppen är beräknade på elens hela värdekedja. Vill du veta mer? Läs vår klimatanalys.

The Good Force. A force. For good.

100 % förnybar el är en bra grej. Prisgaranti är en bra grej. En tredje bra grej är att du kan göra ingenting (ok, du måste betala din elräkning) och ändå bidra till våra partnerorganisationer. Det är så The good force funkar. Du betalar för el, vi tjänar pengar. Vi överför vår vinst till forcens organisationer, de jobbar med att göra världen bättre. So far har vi genererat 62 miljoner kronor till Barncancerfonden, Läkare utan gränser, Naturskyddsföreningen och fler.

Sign. Me. Up.

Kontakt

Måndag – Torsdag 09.00-17.00
Fredag 09.00-16.00
Dag före helgdag 09.00-12.00