Grön el på riktigt

"Grön el" innebär ofta förnybar el, men långtifrån all förnybar el är schysst för miljön. Därför ska du som bryr dig om miljön på riktigt välja el med Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval.

Välj miljömärkt el hemma Välj miljömärkt el till företaget

Det ska löna sig att välja ett hållbart elavtal. Därför får du prisgaranti.

Därför är Bra Miljöval bättre än bara "grön el"

 • https://godel.se/files/2017/03/tuffaste-miljokraven-reg-400x260.png

  Tuffaste miljökraven

  Nästan all "grön el" i Sverige kommer från vattenkraft utan passager för fiskvandring. Bra Miljöval ger dig el från vattenkraft som låter fiskar vandra fritt, biokraft från hållbara avverkningar och vindkraft som inte placeras i känsliga fågelområden.

 • https://godel.se/files/2017/03/oberoende-granskning-reg-400x260.png

  Oberoende granskning

  Naturskyddsföreningen står bakom märkningen och ser till att den följs. Dessutom ökar de kraven över tid för att driva utvecklingen framåt. Eftersom vi vill driva på för en schysstare elmarknad har vi valt att miljömärka 100 % av vår el.

 • https://godel.se/files/2017/03/ge-tillbaka-till-miljon-reg-400x260.png

  Ge tillbaka till miljön

  För varje kilowattimme avsätts pengar till miljöprojekt som energieffektivisering och att öppna upp vandringsvägar efter gamla vattenkraftverk. Vi har avsatt över 7,5 miljoner kronor till sådana projekt.

Det kostar inte mer

Bra Miljöval kostar bara ungefär 3 kr för en lägenhet och 30 kr för en villa per månad. Dessutom har vi ett schysst elavtal i grunden som gör att de flesta sparar pengar med oss trots att Sveriges tuffaste miljömärkning ingår. Och med vår prisgaranti har du inget att förlora.

Fram för mer solkraft

Tvärtemot vad många tror är potentialen stor för svensk solkraft. Nyfiken på att installera solceller och börja producera egen el? Vi har tagit fram en guide som hjälper dig komma igång.

Mer om solceller

Ursprungsmärkning

All el ska enligt svensk lag ursprungsmärkas så att energikällor och miljöpåverkan framgår. 2016 kom 100 % av vår el från förnybara energikällor och nedan ser du dess miljöpåverkan.

Koldioxidutsläpp: 0,02 g/kWh. Kärnbränsleavfall: 0 g/kWh.

Enkelt att göra skillnad

Som kund hos oss får du inte bara en schysst deal på något du ändå behöver. Du är dessutom med och leder vägen framåt. Hittills har vi avsatt 7,5 miljoner till miljöprojekt via Bra Miljöval och delat ut 48 miljoner till ideella organisationer som verkar för en hållbar utveckling för människor och miljö. Och det är bara början. Ett par minuter är allt som krävs för att välja schysst el för en bättre morgondag.

Välj ett schysst elavtal