Sveriges största innovationstävling inom energisektorn.

Vi står inför den största utmaningen i mänsklighetens historia. Utsläpp av växthusgaser måste minska drastiskt för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader, annars riskerar vi att orsaka oåterkallelig skada på vår planet. Vi är i ett läge när alla måste ta krisen på allvar och ge sitt fulla stöd till en hållbar och rättvis framtid för alla.

Vad är Startup 4 Climate?

Med två miljoner kronor i prispotten är Startup 4 Climate en av Europas största innovationstävlingar inom energisektorn. Vi instiftade tävlingen tillsammans med Ellevio 2020. Under tävlingens första år korades två vinnare: Peafowl Solar Power, som utvecklar små och nästintill osynliga solceller och Enjay, som har skapat ett energiåtervinningssystem för restauranger. Andra året vann det virtuella kraftverket Flower (tidigare Krafthem) och Ligna Energy som gör batterier av trämassa. Stor uppmärksamhet och mångmiljoninvesteringar har följt efter vinsterna. I år genomförs tävlingen för tredje året i rad. Vi letar efter lösningar med klimatnytta som förändrar beteenden och bidrar till FN:s 1,5-gradersmål. För att kora årets vinnare har vi förutom en namnkunnig expertjury även tagit hjälp av dig. Alla bidrag presenteras på plattformen We Don't Have Time, världens största sociala nätverk för klimataction, där man kan lägga sin röst på sin favorit.

Få en crash course i energiinnovationer och delta genom att rösta!

Vad kan vi som elbolag göra?

Vi vet att övergången till ett hållbart energisystem och effektivare energianvändning spelar en nyckelroll i hur vi ska tackla klimatkrisen och minimera riskerna med den. Energisektorn berör nästan alla levande människor på vår planet och om vi kan bidra till att den drivs på ett mer förnybart, hållbart och smartare sätt vore det ju helt fantastiskt. Men hur ska vi göra det, tänker du kanske? Jo, utöver att leverera 100 procent förnybar och miljömärkt el till våra kunder och ge vår vinst till välgörenhet sonderar vi även startup-terrängen och letar efter innovationer som kan accelerera energiomställningen och bidra till en begränsning av den globala uppvärmningen. Vi kallar det för Startup 4 Climate.

Kontakt

Måndag – Torsdag 09.00-17.00
Fredag 09.00-16.00
Dag före helgdag 09.00-12.00