Sveriges största innovationstävling inom energisektorn.

startup4climate.com

Vi står inför den största utmaningen i mänsklighetens historia. Utsläpp av växthusgaser måste minska drastiskt för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader, annars riskerar vi att orsaka oåterkallelig skada på vår planet. Vi är i ett läge när alla måste ta krisen på allvar och ge sitt fulla stöd till en hållbar och rättvis framtid för alla.

Så vad kan vi göra?

I skuggan av klimatkrisen har vi ställt oss just den frågan, vad kan vi som elbolag göra? Och vi har kommit fram till en viktig sak. Vi vet att övergången till ett hållbart energisystem och effektivare energianvändning spelar en nyckelroll i hur vi ska tackla klimatkrisen och minimera riskerna med den. Energisektorn berör nästan alla levande människor på vår planet och om vi kan bidra till att den drivs på ett mer förnybart, hållbart och smartare sätt vore det ju helt fantastiskt. Men hur ska vi göra det, tänker du kanske? Jo, utöver att leverera 100 procent förnybar och miljömärkt el till våra kunder och ge vår vinst till välgörenhet har vi även börjat sondera startup-terrängen och leta efter innovationer som kan accelerera energiomställningen och bidra till en begränsning av den globala uppvärmningen. Vi kallar det för Startup 4 Climate.

Vad är Startup 4 Climate?

Med två miljoner kronor i prispotten är Startup 4 Climate Sveriges största innovationstävling inom energisektorn. Vi instiftade tävlingen tillsammans med Ellevio 2020 och under tävlingens första år korades två vinnare: Peafowl Solar Power, som utvecklar små och nästintill osynliga solceller och Enjay, som har skapat ett energiåtervinningssystem för restauranger. I år fortsätter tävlingen med ännu starkare fokus på de deltagande företagens klimatnytta. Vi vill se lösningar som förändrar beteenden och bidrar till FN:s 1,5-gradersmål genom att minska utsläpp av växthusgaser eller effektivisera eller reducera energianvändning. För att kora årets vinnare har vi förutom en namnkunnig expertjury även tagit hjälp av dig. Ja, nytt för i år är att alla kan rösta på sina favoritbidrag via plattformen We Don’t Have Time.

Hjälp oss i jakten på årets vinnare.

Med hjälp av vår nya partner We Don’t Have Time kommer du att kunna påverka vilka innovationer som går vidare till att pitcha sin idé för juryn. Precis som förra året finns två miljoner kronor och expertrådgivning från en av våra jurymedlemmar i prispotten. Följ tävlingen från början till slut och lägg din röst på Startup 4 Climate.

Kontakt

Måndag – Torsdag 09.00-17.00
Fredag 09.00-16.00
Dag före helgdag 09.00-12.00