Sveriges största innovationstävling inom energisektorn.

startup4climate.com

Vi står inför den största utmaningen i mänsklighetens historia. Utsläpp av växthusgaser måste minska drastiskt för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader, annars riskerar vi att orsaka oåterkallelig skada på vår planet. Vi är i ett läge när alla måste ta krisen på allvar och ge sitt fulla stöd till en hållbar och rättvis framtid för alla.

Vad är Startup 4 Climate?

Med två miljoner kronor i prispotten är Startup 4 Climate Sveriges största innovationstävling inom energisektorn. Vi instiftade tävlingen tillsammans med Ellevio 2020 och under tävlingens första år korades två vinnare: Peafowl Solar Power, som utvecklar små och nästintill osynliga solceller och Enjay, som har skapat ett energiåtervinningssystem för restauranger. I år fortsätter tävlingen med ännu starkare fokus på bidragens klimatnytta. Vi letar efter lösningar som förändrar beteenden och bidrar till FN:s 1,5-gradersmål genom att minska utsläpp av växthusgaser eller effektivisera eller reducera energianvändning. För att kora årets vinnare har vi förutom en namnkunnig expertjury även tagit hjälp av dig. Ja, nytt för i år är att alla bidrag har presenterats och varit möjliga att rösta på, på plattformen We Don’t Have Time.

Vad kan vi som elbolag göra?

Vi vet att övergången till ett hållbart energisystem och effektivare energianvändning spelar en nyckelroll i hur vi ska tackla klimatkrisen och minimera riskerna med den. Energisektorn berör nästan alla levande människor på vår planet och om vi kan bidra till att den drivs på ett mer förnybart, hållbart och smartare sätt vore det ju helt fantastiskt. Men hur ska vi göra det, tänker du kanske? Jo, utöver att leverera 100 procent förnybar och miljömärkt el till våra kunder och ge vår vinst till välgörenhet sonderar vi även startup-terrängen och letar efter innovationer som kan accelerera energiomställningen och bidra till en begränsning av den globala uppvärmningen. Vi kallar det för Startup 4 Climate.

Kontakt

Måndag – Torsdag 09.00-17.00
Fredag 09.00-16.00
Dag före helgdag 09.00-12.00