SOS Barnbyar
Ger de mest utsatta barnen en trygg familj

SOS Barnbyar har hittills fått 14 189 633 kr av GodEl

SOS Barnbyar hjälper de allra mest utsatta barnen, och har gjort så sedan 60 år tillbaka. Oavsett om de hjälper föräldralösa barn att få ett nytt hem, eller stöttar utsatta barn och deras familjer, så är ledstjärnan i deras arbete att alla barn ska få växa upp i en familj. Och varje år hjälper de hundratusentals barn att få en trygg barndom med en mamma att krama och syskon att leka med.

GodEls kunder har i tio års tid varit med och bidragit till att vi kan ge fler barn som är föräldralösa, övergivna eller lever i utsatthet ett nytt liv och därmed en framtid. Vi på SOS Barnbyar vill tacka hela GodEl för det stöd och förtroende som ni visar oss år efter år.

Catharina Gehrke, generalsekreterare SOS Barnbyar

 

GodEls bidrag går till Bouar och Bossangoa i Centralafrikanska republiken

Centralafrikanska republiken (CAR) är ett av Afrikas fattigaste länder och de pågående stridigheterna har tvingat omkring 700 000 människor på flykt inom landet och nästan 300 000 har tagit sig över gränserna till grannländerna.

Det finns två SOS barnbyar i landet, en i huvudstaden Bangui och en i Bouar med tillhörande skolor, medicinkliniker och familjestärkande program.

SOS Barnbyars familjestärkande program i CARTack vare våra kunder driver GodEls bidrag sedan flera år hela SOS Barnbyars familjestärkande arbete i Bouar som stöder utsatta familjer så att barnen kan leva kvar hos sina biologiska föräldrar och får möjlighet att gå i skolan.

En tredje barnby var planerad att byggas i Bossangoa med stöd från GodEl, men projektet har fått skjutas upp eftersom staden ligger i ett av de värst drabbade områdena. Pengarna går istället tills vidare till humanitära insatser i Bossangoa. Programmen genomförs i samarbete med andra humanitära organisationer och består av tre barnvänliga platser, mat och akuta hälsoinsatser som framförallt riktar sig till barn under fem år, psykosocialt stöd, återförening av familjer, stöd och skydd åt barn som saknar föräldrar samt utbildning av personal och lokala organisationer i barnskydd.

GodEl har stöttat SOS Barnbyar sedan starten 2005 och har utöver CAR bidragit till deras arbete i Burundi, Senegal, Ghana och Moçambique. Hos SOS Barnbyar kan du läsa mer om samarbetet.

 

Bli kund

Som kund hos GodEl

gör du att barn får äta sig mätta, gå i skolan och får en tryggare uppväxt.
Ring oss

  • 08 - 519 199 99
  • Måndag - torsdag kl 08.15-19.00
    Fredag kl 08.15-16.00
    Dag före helgdag kl 08.15-12.00

Maila oss

Vi svarar inom 24 timmar alla helgfria vardagar.
  • Du får en kopia av meddelandet till din e-postadress.

Maila oss din fråga

Vi svarar inom 24 timmar alla helgfria vardagar.
  • Vi skickar en kopia av meddelandet till din mailadress.

Gilla, dela och följ oss på Facebook

Dela denna länk

Twittra med oss på TwitterMitt GodEl