Naturskyddsföreningen
Gör Sverige klimatsmartare

Naturskyddsföreningen har hittills fått 3 063 066 kr av GodEl

Naturskyddsföreningen är en rikstäckande ideell organisation som för naturens talan. Förutom att sprida kunskap och kartlägga miljöhot jobbar även Naturskyddsföreningen med miljöfrågor såväl lokalt som internationellt, samtidigt som de skapar lösningar för en hållbar framtid. Dessutom står de bakom Sveriges tuffaste miljömärkning, Bra Miljöval, en del i att underlätta miljösmarta val för konsumenter. Naturskyddsföreningen gör det även enklare för konsumenter att handla hållbart genom konsumentguiden Grön Guide.

Vi är väldigt glada för GodEls och era kunders stöd till Naturskyddsföreningen! Tack vare ert bidrag kan vi stärka vårt miljöarbete och driva på klimatsmarta lösningar. Vi vill se en framtid med 100 % förnybart och därför gläder det oss att GodEl väljer att enbart erbjuda el som är märkt med vår miljömärkning Bra Miljöval. Stort tack för ert stöd!

Johanna Sandahl, ordförande Naturskyddsföreningen

 

GodEls bidrag går till att göra Sverige klimatsmartare

Klimatförändringarna är kanske vår tids största utmaning. Den har redan lett till märkbara förändringar som extremt väder, torka och översvämningar. Nyligen släppte FN:s klimatpanel IPCC en ny rapport som återigen visar på mer brådska, allvarligare konsekvenser och behov av tuffare åtgärder för att begränsa den globala uppvärmningen. En stor del av utsläppen av växthusgaser som driver på uppvärmningen, kommer från energianvändning och transporter.

Det finns som tur är många lösningar på problemen. Det råder ingen brist på alternativ teknik eller kunskap. Vi har knappt ens börjat omställningen och tekniskt borde det vara en lätt match att bygga en hållbar framtid med förnybar energi, järnvägar, cykelbanor, kollektivtrafik och andra lösningar. Sverige är ett land med god ekonomi och unika förutsättningar för förnybar energi och kan därför fylla en viktig roll i det globala klimatarbetet genom att vara ett föregångsland och visa att utsläpp nära noll är möjliga med bibehållen ekonomi och livskvalitet.

naturskyddsforeningen_igelkottar_webbGodEls bidrag till Naturskyddsföreningen går därför till dess arbete med klimat, energi och transporter och bidrar till arbetet för att nå nära nollutsläpp i Sverige senast 2030. De tar fram förslag på åtgärder och styrmedel för att nå målet och arbetar med politisk påverkan och opinionsbildning för att driva igenom sina förslag. Arbetet inriktas bland annat på frågor om hur vi kan rusta upp och energieffektivisera våra lokaler och bostäder, göra det billigare för privatpersoner att producera egen förnybar el samt verkar för en ökad utbyggnad av kollektivtrafik och cykelbanor.

GodEl har stöttat Naturskyddsföreningen sedan 2009. El märkt med Bra Miljöval har du kunnat få via GodEl sedan 2005 och från 2013 är Bra Miljöval standard hos GodEl. Du kan läsa mer om samarbetet hos Naturskyddsföreningen.

 

Bli kund

Som kund hos GodEl

bidrar du till ett klimatsmartare Sverige.
Ring oss

  • 08 - 519 199 99
  • Måndag - torsdag kl 08.15-19.00
    Fredag kl 08.15-16.00
    Dag före helgdag kl 08.15-12.00

Maila oss

Vi svarar inom 24 timmar alla helgfria vardagar.
  • Du får en kopia av meddelandet till din e-postadress.

Maila oss din fråga

Vi svarar inom 24 timmar alla helgfria vardagar.
  • Vi skickar en kopia av meddelandet till din mailadress.

Gilla, dela och följ oss på Facebook

Dela denna länk

Twittra med oss på TwitterMitt GodEl