Barncancerfonden
Ger stöd och hjälp till drabbade familjer

Barncancerfonden har hittills fått 1 933 165 kr av GodEl

Barncancerfonden ser till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver. Visionen är att utrota barncancer helt och hållet. Pengarna som Barncancerfonden får från GodEl används för att driva Almers Hus, en rekreationsanläggning för familjer som drabbats av barncancer, samt till att finansiera den svenska Barntumörbanken.

Det känns upplyftande att många av GodEls kunder väljer Barncancerfonden. Vi tar tacksamt emot varje krona som kommer att hjälpa oss på väg mot vår målsättning: att utrota barncancer. Tack till alla er som valt oss för ert stöd!

Per Leander, verksamhetschef Barncancerfonden

 

Almers Hus

Johanna Frank, på vistelse vid Almers Hus för BarncancerfondenBarncancerfondens rekreationsanläggning Almers Hus i Varberg erbjuder varje år drygt 100 familjer möjlighet till avkoppling ett par dagar eller en vecka i härlig västkustmiljö. Här får de en välbehövd paus från vardagen och chans att vila och utbyta erfarenheter med andra familjer i samma situation.

Tanken är att familjerna ska få komma bort från vardagen, åtminstone för en vecka, och få chans till en andningspaus och att tillbringa tid och utbyta erfarenheter med andra familjer i samma situation. Många familjer som är drabbade av barncancer har inte möjlighet att åka på en vanlig semester, och har kanske heller inte råd eftersom barnets sjukdom ofta medför påfrestningar på ekonomin till följd av långa sjukskrivningar.

Barntumörbanken

Barntumörbanken finns vid Karolinska Institutet i Stockholm och innehåller vävnadsprover från solida tumörer hos barn i Sverige. Proverna tas över hela landet och skickas till banken där de kategoriseras och sparas. Forskare kan sedan ansöka om att få ta ut material från banken för att utföra forskning. På så sätt kan forskningen fortsätta drivas framåt mot nya resultat och bättre behandlingar.

GodEl har stöttat Barncancerfonden sedan december 2012. Hos Barncancerfonden kan du läsa mer om deras arbete.

 

Bli kund

Som kund hos GodEl

bekämpar du barncancer och ger stöd till drabbade familjer.
Ring oss

  • 08 - 519 199 99
  • Måndag - torsdag kl 08.15-19.00
    Fredag kl 08.15-16.00
    Dag före helgdag kl 08.15-12.00

Maila oss

Vi svarar inom 24 timmar alla helgfria vardagar.
  • Du får en kopia av meddelandet till din e-postadress.

Maila oss din fråga

Vi svarar inom 24 timmar alla helgfria vardagar.
  • Vi skickar en kopia av meddelandet till din mailadress.

Gilla, dela och följ oss på Facebook

Dela denna länk

Twittra med oss på TwitterMitt GodEl