Läkare Utan Gränser
Ger livsavgörande sjukvård i Sydsudan

Läkare Utan Gränser har hittills fått 8 666 359 kr av GodEl

Läkare Utan Gränser är en medicinsk, humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där behoven är som störst. Organisationen bistår människor som drabbats av kriser, krig och natur­katastrofer, oavsett politisk åsikt, religion eller et­nisk tillhörighet.

Bidragen från GodEls kunder omvandlas till livräddande sjukvård för människor i Lankien i Sydsudan. Det handlar om en befolkning som är hårt drabbad av våld, undernäring och epidemier. Varmt tack för att ni hjälper oss att rädda liv.

Mari Mörth, generalsekreterare Läkare Utan Gränser

 

GodEls bidrag går till sjukhuset i Lankien, Sydsudan

karta_lankien_sydsudan_msfGodEls kunder stödjer Läkare Utan Gränsers livräd­dande arbete i Lankien som ligger i Jongleiprovin­sen i nordöstra Sydsudan.

I december 2015 var det två år sedan konflikten bröt ut i huvudstaden Juba och snabbt spreds genom landet. Människor i Sydsudan plågas fort­farande svårt av våld, undernäring och epidemier.

Under 2015 fortsatte det akuta behovet av hu­manitär hjälp till följd av de strider som tvingat människor på flykt från sina hem. Av­saknaden av ett fungerande sjukvårdssystem har lämnat människor utan livsnödvändig sjukvård.

I slutet av 2015 hade Läkare Utan Gränser 18 projekt i sju av tio delstater i Sydsudan. Organ­isationen hade då fler än 2900 lokalt anställda som tillsammans med över 320 internationella fäl­tarbetare arbetade med en rad akutinsatser samt etablerade projekt inom hälso- och sjukvård.

lakare_utan_granser_lankien_sydsudan_webbJonglei är ett av de områden i Sydsudan där den pågående konflikten har slagit hårdast mot befolkningen. Med stöd från GodEls kunder ger Läkare Utan Gränser vård vid Lankiensjukhuset i norra Jonglei samt genom sina mobila team i området. I samband med oroligheterna har många männis­kor flytt ut i ödemarken vilket har bidragit till fler fall av malaria, luftvägsinfektioner, undernäring och diarré.

GodEl har stöttat Läkare Utan Gränsers arbete sedan 2008. Hos Läkare Utan Gränser kan du läsa mer om samarbetet.

 

Bli kund

Som kund hos GodEl

bidrar du till livsavgörande sjukvård i Sydsudan.
Ring oss

  • 08 - 519 199 99
  • Måndag - torsdag kl 08.15-19.00
    Fredag kl 08.15-16.00
    Dag före helgdag kl 08.15-12.00

Maila oss

Vi svarar inom 24 timmar alla helgfria vardagar.
  • Du får en kopia av meddelandet till din e-postadress.

Maila oss din fråga

Vi svarar inom 24 timmar alla helgfria vardagar.
  • Vi skickar en kopia av meddelandet till din mailadress.

Gilla, dela och följ oss på Facebook

Dela denna länk

Twittra med oss på TwitterMitt GodEl