Ett schysst elbolag

för dig, miljön och din omvärld

Mer än ett vanligt elbolag

Utveckling är underbart. Vi kan skapa energi från sol och vind, vi kan tillverka vaccin som räddar liv för knappt några pengar alls och vi kan köra bilar som drivs av el. För oss är det viktigt att utvecklingen går hand i hand med hållbarhet. GodEl är nämligen något mer än ett vanligt elbolag. Vi grundades 2005 med ett enda syfte: att skapa en bättre morgondag. Hittills har vi gett mer än 48 miljoner kr till våra välgörenhetspartners.

En bättre morgondag

Vi arbetar hårt för att FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling ska uppnås. Det gör vi genom att dela ut vår vinst till sju välgörenhetspartners som verkar i denna anda. Men även genom att samarbeta med andra företag och organisationer som vill driva på i hållbarhetsfrågor.

Våra samarbeten

Upp och ner

"Jag hör ofta kommentaren att GodEls affärsmodell är upp och ner eftersom vi inte har bonusar eller delar ut vår vinst till aktieägare. Men så är det inte. GodEl står med fötterna på jorden och allt för många andra bolag är upp och ner." Pontus, vd GodEl

Vi revolutionerar elmarknaden

Elbranschen är krånglig och det kan kännas som ett heltidsjobb att sätta sig in i olika sorters avtal. Det vill vi ändra på. I över tio år har GodEl revolutionerat elmarknaden i Sverige. Tidigt bestämde vi oss för att endast erbjuda rörligt elpris, bannlysa dyra tillsvidareavtal och att enbart leverera 100 % förnybar el märkt Bra Miljöval. Genom att ständigt utmana elbranschen är vi fast beslutna att fortsätta driva förändringen till en schysst elmarknad.

Se vårt elavtal

I gott sällskap

Vi har blivit utsedda till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad i Sustainable Brand Index. Dessutom hamnar vi topp 15 över de mest hållbara varumärkena i Sverige, alla kategorier, i sällskap med företag som Tesla och Saltå Kvarn.

En del av GoodCause

För att kunna göra skillnad på riktigt har vi en annorlunda bolagsstruktur än de flesta andra. GodEl ägs till hundra procent av GoodCause, en svensk stiftelse med säte i Stockholm. Stiftelsen GoodCause har som syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan bildandet har stiftelsen en ändamålsparagraf som reglerar vart vinsten ska gå, under tillsyn av Länsstyrelsen i Stockholm. I stiftelsekoncernen ingår förutom GodEl även företagen GodDryck och GodFond.

Hur kan vinsten gå till välgörenhet?

Alla som jobbar på GodEl har samma mål: en bättre morgondag. Vårt sätt att göra världen bättre är genom att sälja en produkt som alla behöver, el, och ge vinsten till välgörenhet. Det finns inga aktieägare, inga bonusar och inga höga chefslöner på GodEl. Tack vare att vi inte har något privat vinstintresse kan vi arbeta långsiktigt med att hålla våra kunder nöjda. Schyssta priser, schysst miljömärkning och schyssta villkor ger glada, nöjda och lojala kunder. För att kunna förverkliga vårt mål om en bättre morgondag måste vi ha riktigt nöjda kunder, så enkelt är det.

Se vårt avtal

Lediga tjänster

Vi söker alltid nya talanger till GodEl.

Nyheter