Stockholms Stadsmission
Gör Stockholm till en mänskligare stad

Stockholms Stadsmission har hittills fått 4 495 185 kr av GodEl.

Stockholms Stadsmission arbetar för att göra Stockholm till en mänskligare stad. Fokus ligger på människor i hemlöshet och missbruk, barn och ungdomar som saknar vuxenstöd, familjer och ensamstående mammor i kris och äldre som lever i ensamhet.

GodEls bidrag går till Klaragården, en dagverksamhet för kvinnor som lever i hemlöshet. Klaragården är en fristad som erbjuder en dusch, rena kläder, ett mål mat och en plats för vila och är för många början på ett nytt liv. Varmt tack!

Marika Markovits, direktor Stockholms Stadsmission

 

GodEls bidrag går till Klaragården

stockholms_stadsmission_klaragården_Björn_RasmussenKlaragården är en dagverksamhet i centrala Stockholm som vänder sig till kvinnor i akut hemlöshet. Klaragården är en frizon dit utsatta kvinnor är välkomna oavsett vilket skick de befinner sig i. Det är en fristad från droger, våld, prostitution och kriminalitet dit de kvinnor som dagligen konfronteras med gatans hårda villkor och samhällets förakt kan komma. Många av dessa kvinnor är beroende av män för att överleva och priset de får betala är högt.

Stockholms Stadsmissions arbete på Klaragården går kortsiktigt ut på att lindra akut nöd. På lång sikt vill man ge människor mod och möjlighet att själva förändra sin livssituation. Man arbetar efter mottot att positiva möten kan ge kraft och möjlighet till förändring samtidigt som det värmer för stunden.

 

Varje resa börjar med ett steg

stockholms_stadsmissions_verksamhet_klaragarden_kramFör att kunna påbörja och ta sig igenom en förändringsprocess eller bara orka med sin vardag är det viktigt att få sina basbehov tillfredsställda. På Klaragården finns möjlighet  att duscha, få rena kläder, äta, vila, sova och umgås.

Klaragården stöttar kvinnorna i att hålla kontakt med sitt privata och professionella nätverk och länkar vidare till socialtjänst, missbruksvård, psykiatri och annan sjukvård.

 

Aktiviteter

På Klaragården anordnas regelbundet olika aktiviteter, allt från besök på bio, café och museum till andra sevärdheter. I husets egen ateljé har många fantastiska konstverk skapats under åren och sedan 1993 bjuder Klaragården in till öppet hus och konstvernissage på kvinnodagen den 8 mars.

 

Det goda mötet och reparativ dialog

Det goda mötet bygger på en ömsesidighet där alla är närvarande, ser varandra, vågar bli berörda och vågar förändras – med respekt för varje individs definition av livskvalitet och förändring.

Utgångspunkten i Klaragårdens arbete är att skilja på person och beteende utan att göra avkall på människans ansvar för sitt liv. Stadsmissionen slår vakt om kvinnornas lagliga rättigheter och backar upp dem i att se sig själva som unika och ansvarstagande vuxna människor med möjlighet att utvecklas.

I arbetsmetoden ingår tydlig och rak kommunikation, reparativ dialog, avlastningssamtal och krishantering. Detta gäller både personal och besökare i verksamheten.

Varje dag besöks Klaragården av cirka 60 kvinnor och under ett år har verksamheten 10 000 besök.

GodEl partner till Stockholms StadsmissionGodEl har stöttat Stockholms Stadsmission sedan starten 2005 och har även stött deras verksamheter Stadsmissionen Center och Nattjouren. Du kan läsa mer om samarbetet hos Stockholms Stadsmission.

 

Bli kund

Som kund hos GodEl

gör du Stockholm till en mänskligare stad.
Ring oss

  • 08 - 519 199 99
  • Måndag - torsdag kl 08.15-19.00
    Fredag kl 08.15-16.00
    Dag före helgdag kl 08.15-12.00

Maila oss

Vi svarar inom 24 timmar alla helgfria vardagar.
  • Du får en kopia av meddelandet till din e-postadress.

Maila oss din fråga

Vi svarar inom 24 timmar alla helgfria vardagar.
  • Vi skickar en kopia av meddelandet till din mailadress.

Gilla, dela och följ oss på Facebook

Dela denna länk

Twittra med oss på TwitterMitt GodEl