Energieffektiviseringsfonden

Sänk era elkostnader.
Investera för framtiden.

Bli mindre känsliga för elpristoppar, var proaktiva inför strängare lagkrav och gör en insats för klimatet. Tillsammans med Bra Miljöval driver vi på GodEl Energieffektiviseringsfonden, som gör det möjligt för alla våra kunder med ett organisationsnummer att söka bidrag för energibesparande åtgärder.

  • Passa på att exempelvis byta till LED-belysning i fastigheten, installera nya treglas-fönster, köpa ett nytt uppvärmningssystem eller investera i effektiva kyl- och frysanläggningar.

IK Oddevold sänker sin förbrukning med 30 000 kWh – med stöd från oss.

När fotbollsföreningen IK Oddevold stod inför att teckna ett nytt elavtal och energieffektivera verksamheten föll valet sig ganska naturligt på GodEl. Med pengar från vår energieffektiviseringsfond har belysningen på konstgräsplanen och i den stora klubbstugan bytts till mer effektiv LED-belysning – en åtgärd som hjälper klubben att minska sin årliga förbrukning med 30 000 kWh.

Pengar till projekt som värnar miljö och energieffektiviserar.

Vi vill höja tempot i energiomställningen. Varje gång våra kunder förbrukar en kilowattimme el märkt med Bra Miljöval avsätter vi pengar till projekt som värnar miljö eller energieffektiviserar. Miljöfonden gynnar biologisk mångfald i strömmande vatten. Energieffektiviseringsfonden ger bidrag till initiativ som leder till faktisk energibesparing. Fonden hanteras av oss på GodEl tillsammans med Bra Miljöval.

Vem kan ansöka?

Energieffektiviseringsfonden riktar sig till alla våra kunder med ett organisationsnummer. Fondens policy är att ge stöd med 30 procent av investeringens totalkostnad, men vi granskar varje fall separat och kan bidra med både mer eller mindre pengar. För fullständiga krav och för att göra er ansökan, klicka nedan.

Vi vill effektivisera, men vet inte hur.

Ni hittar information och oberoende rådgivning hos Energimyndigheten. Ni kan också spana in Top Ten Sverige för marknadens effektivaste produkter eller inspireras av tidigare projekt hos Naturskyddsföreningen.

Hur ansöker vi?

Ladda ner formuläret här, fyll i och skicka det till oss. Vi försöker alltid att behandla inkomna ansökningar så snabbt det bara går, men räkna ändå med 2 till 4 veckor.

Om vi har fler frågor?

Då är ni varmt välkomna att kontakta vår affärsutvecklingschef Björn Björnson så hjälper han er.