Vinst till välgörenhet

1

För en bättre morgondag.

Vi är inget vanligt bolag. I stället för att leverera vinst till våra ägare investerar vi i en bättre morgondag. All vår vinst går till våra partnerorganisationer som arbetar mot fattigdom, barncancer, klimatförändring och andra orättvisor.


Sedan starten 2005 har all vår vinst gått till våra partnerorganisationer, som på bästa sätt kan förvalta pengarna och göra störst skillnad för människor, miljö och omvärld. Hittills 62 miljoner kronor. Varje projekt följs upp för att se till att det ger mesta möjliga effekt.

Vi är stolta över våra kunder, som är de som väljer var pengarna ska gå. Genom sitt elavtal är de med och förbättrar världen, varje dag. Tillsammans driver vi förändring.

Vart går vinsten? Det bestämmer du.

Våra kunder spelar en aktiv roll i vår vinstutdelning. Det är nämligen de som bestämmer hur pengarna ska fördelas. Så här har utdelningen sett ut sedan starten 2005.

Diagram vinstutdelning 2021

*Övriga organisationer är de organisationer som mottagit pengar utöver ordinarie utdelning. Till exempel Vi-skogen och We effect.

1

Vi har inga fickor.

"Att investera vinsten i projekt hos våra partnerorganisationer skapar maximal utväxling för människor, miljö och omvärld. Och allt börjar med ditt elavtal."
Maria Erdmann, vd på GodEl.

Våra partnerorganisationer.

Barncancerfonden.

Bekämpar barncancer.

Läs mer
1

Hand in Hand.

Bekämpar fattigdom genom företagande.

Läs mer
1

Läkare Utan Gränser.

Räddar liv och lindrar nöd.

Läs mer
1

Naturskyddsföreningen.

Gör Sverige klimatsmartare.

Läs mer
1

Rädda Barnen.

Skyddar barn i krig och katastrofer.

Läs mer
1

SOS Barnbyar.

Ger fler barn en trygg uppväxt.

Läs mer
1

Stockholms Stadsmission.

Gör Stockholm till en mänskligare stad.

Läs mer

Full fart mot de globala målen.

Vi står bakom FN:s globala mål för hållbar utveckling och genom samarbetet med våra partners vet vi att vi är med och gör skillnad. FN:s 17  globala mål och 169 delmål är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som någonsin har antagits. Fram till år 2030 ska den leda världen mot en fredlig och hållbar utveckling. I begreppet hållbar utveckling integreras tre dimensioner av hållbarhet: social, ekonomisk och miljömässig.