Solceller för elproduktion.


Många soltak små… Bidrar till en schysstare elmarknad.

Vi hyllar alla initiativ till en schysstare elmarknad, och vi hejar speciellt på de som vill installera solceller och börja producera sin egna el. Genom att producera din egna solel minskar du ditt koldioxidutsläpp och du kan (tvärtemot vad många skeptiker tror) absolut räkna hem din investering i rena besparingar i det långa loppet. Sen ska vi inte glömma känslan av att producera egen el. El är som bullar, det smakar bäst när det är hembakat.

Stor potential för sunshine.

Potentialen för solcells-el är stor även på våra nordliga breddgrader. Ett svenskt villatak tar årligen emot cirka fem gånger mer energi än husets årliga energianvändning. Så även om vi tar i beräkning att dagens moduler endast kan omvandla ca 15 % av energin till el så kan du fortfarande producera en betydande del av ditt elbehov med hjälp av solkraft. De flesta kan producera någonstans runt 1000 kWh el på ett år för en yta motsvarande en kilowatt (kW) solenergi, och normalt kräver 1 kW cirka sju kvadratmeter takyta med installerade solceller.

Vill du sälja din överskottsel till oss?

Vi köper gärna din överskottsel. Fyll i formuläret så återkommer vi så snart vi kan.Information om hur GodEl hanterar och skyddar de personuppgifter (såsom e-postadress, telefonnummer och namn) som GodEl får tillgång till om dig i samband med att du kontaktar GodEl hittar du här.