Solceller för elproduktion.

1

Solpaneler har stor potential.

Att installera solpaneler på villans tak kan vara en riktigt bra investering, även på våra nordliga breddgrader. Du får lägre energikostnader från dag ett och på tio till femton år har du tjänat in den initiala kostnaden. Dessutom höjer en solcellsanläggning värdet på din fastighet.

Vi vet att fler kraftslag och energikällor behövs när stora delar av samhället elektrifieras. I dagsläget kommer dock bara en procent av det svenska elbehovet från solenergi – trots att potentialen är betydligt större än så. I Danmark står till exempel solenergi för tre procent av hela landets energibehov och i Tyskland är det hela tio procent. Och du behöver inte bli avskräckt av vårt kalla nordiska klimat – tvärtom kan solpanelerna vara mer effektiva vid lägre temperaturer. Så bli en del av framtiden – producera egen el som täcker in både ditt och andras behov framåt.

För dig som vill veta mer.

Guide: installera solceller.

Är du nyfiken på hur man går till väga för att installera solceller? Vår guide hjälper dig hela vägen – från första förberedelse till egen elproduktion.

Tips från Svensk Solenergi.

Vi intervjuar Svensk Solenergis vd Anna Werner om solens potential och vad som är nästa stora snackis inom solenergi.

Kostnader och besparingar.

Vad kostar det att installera solpaneler på ditt tak – och hur snabb är återbetalningstiden? Vi kollar närmare på hur dina solpaneler kan bli en ekonomiskt bra affär.

Priser och avtalsvillkor.

Vi köper elen från elproducenter till samma pris som vi annars skulle ha köpt el för från elbörsen Nord pool. Utöver det ersätter vi även för ursprungsgarantier och eventuella elcertifikat. Ta del av fullständiga villkor i avtalsvillkoren. Prisexempel baserat på januari månads elpris i öre/kWh exkl. moms.
Elområde 1 Elområde 2 Elområde 3 Elområde 4
Spotpris 61,08 61,20 80,30 84,02
Elcertifikat 0,075 0,075 0,075 0,075
Ursprungsgaranti 6,97 6,97 6,97 6,97
Totalt möjligt elpris 68,13 68,25 87,34 91,07
Priser för elcertifikat och ursprungsgarantier avser 2023 och utbetalas årsvis i efterskott.
Med 2023 års ersättning skulle du exempelvis få följande ersättning i kr: 1 ursprungsgaranti = 69,70 kr, 1 elcertifikat = 0,75 kr
1

Mottagningsplikt – så funkar det.

Om du inte väljer ett elhandelsbolag att sälja din egen elproduktion till blir det automatiskt elbolaget du köper din el av, som tar emot elen du matar in i nätet. Med andra ord, är du vår kund och installerar solceller har vi mottagningsplikt för din el. Detsamma gäller om du flyttar in i ett hus där det redan finns en solcellsanläggning.

Vill du sälja din elproduktion till oss?

Vi köper gärna din egenproducerade el. Fyll i formuläret så återkommer vi med ett avtalsförslag så snart vi kan.

    Information om hur GodEl hanterar och skyddar de personuppgifter (såsom e-postadress, telefonnummer och namn) som GodEl får tillgång till om dig i samband med att du kontaktar GodEl hittar du här.