Solceller för elproduktion.

1

Stor potential för sol.

Potentialen för solcells-el är stor även på våra nordliga breddgrader. Ett svenskt villatak tar årligen emot cirka fem gånger mer energi än husets årliga energianvändning. Så även om vi tar i beräkning att dagens moduler endast kan omvandla 15-20 procent av energin till el så kan du fortfarande producera en betydande del av ditt elbehov med hjälp av solkraft. De flesta kan producera någonstans runt 1000 kWh el på ett år för en yta motsvarande en kilowatt (kW) solenergi, och normalt kräver 1 kW cirka sju kvadratmeter takyta med installerade solceller.

Vi hyllar alla initiativ till en schysstare elmarknad, och vi hejar speciellt på de som vill installera solceller och börja producera sin egna el.

Bra att veta om solceller.

Läs vår guide.

Är du nyfiken på hur man går tillväga för att installera solceller? Läs vår steg-för-steg-guide.

Har ditt tak potential?

Du kan se hur stor potential ditt tak har för att producera solceller genom att titta på Solkartan som har tagits fram av Svensk Solenergi.

Kostnader och besparingar.

Hur mycket det kostar och vad du kan spara beror på en mängd faktorer, såsom storlek på anläggningen och installationskostnaden.

Priser och avtalsvillkor.

Vi köper elen från mikroproducenter till samma pris som vi annars skulle ha köpt el för från elbörsen Nordpool Spot. Utöver det ersätter vi även för elcertifikat och ursprungsmärkning, som du behöver ansöka för själv. Ta del av fullständiga villkor i avtalsvillkoren.

Prisexempel baserat på december månads elpris i öre/kWh exkl. moms.
Elområde 1 Elområde 2 Elområde 3 Elområde 4
Spotpris 205,95 206,03 269,02 271,45
Elcertifikat 0,3 0,3 0,3 0,3
Ursprungsgaranti 1,50 1,50 1,50 1,50
Totalt möjligt elpris 207,75 207,83 270,82 273,25
Priser för elcertifikat och ursprungsgarantier avser 2022 och utbetalas årsvis i efterskott.

Vill du sälja din överskottsel till oss?

Vi köper gärna din överskottsel. Fyll i formuläret så återkommer vi så snart vi kan.    Information om hur GodEl hanterar och skyddar de personuppgifter (såsom e-postadress, telefonnummer och namn) som GodEl får tillgång till om dig i samband med att du kontaktar GodEl hittar du här.