Stiftelsen GoodCause

Vi förbättrar världen genom företagande.

GodEl ägs av stiftelsen GoodCause, vars enda syfte är att starta företag och dela ut vinsten till organisationer som arbetar för en bättre morgondag.


I GoodCause-koncernen ingår, förutom GodEl, även GodDryck, GodFond och GoodCause Ideas, som tillsammans har genererat 115 miljoner kronor till sina partnerorganisationer. Stiftelsen i sig drivs helt utan vinstintresse, vilket innebär att styrelsemedlemmarna i respektive bolag arbetar utan ersättning. Som grädde på det redan fluffiga moset låter vi på GodEl våra kunder vara med och bestämma hur vår vinst ska fördelas.

Hur allt startade.

2005 frågade sig fyra företagare om det går att starta och driva företag med ett enda syfte: Att göra världen till en bättre plats. De grundade stiftelsen GoodCause och donerade flera miljoner för att starta GodEl och senare GodFond. De bestämde att den vinst som i vanliga bolag går till privata ägare i stället ska gå till ideella organisationer som arbetar för en bättre värld. Inte en del av kakan, utan hela kakan.

Våra systerbolag i GoodCause.

GodFond.

Att spara i fonder är inte alltid en skrattfest men desto roligare blir det när fonden är fossilfri och all vinst går till välgörenhet. Japp, den här fonden har pytsat iväg hela 31 miljoner kronor till välgörande ändamål sedan 2010.

Läs mer

GoodCause Ideas.

Det här bolaget fungerar som en startmotor när goda idéer väcks till liv. Ett exempel är GodHjälp som föddes under pandemin och möjliggjorde gratis hemleveranser av mat och mediciner till riskgrupper. Totalt har GoodCause Ideas delat ut 185 000 kr till välgörenhet.