Kill no birds with one elbolag.

Approved by stenhårda miljökämpar.

Att säga ”grön el” bara för att det ska låta som att man tar hand om planeten är genialt. Det låter bra, men kräver inget. Vi är tyvärr inga genier, så vi säljer bara el som märkts med Naturskyddsföreningens strängaste märkning– Bra Miljöval. Den enda oberoende miljömärkningen av el i hela Sweden.

Bra Miljöval vs. “Grön el”.

 • https://godel.se/app/uploads/2017/03/bra-miljoval-godel-setuffaste-miljokraven-reg-400x260.png

  Very tuffa miljökrav.

  Den “gröna” elen kommer ofta från vattenkraft som hindrar fiskvandring. Med Bra Miljöval får du vattenkraft som låter fiskar vandra fritt, vindkraft som inte inkräktar på fågelområden och biokraft från hållbar skogsavverkning.

 • https://godel.se/app/uploads/2019/10/oberoende-granskning-reg-4-400x260.png

  Very hårda granskare.

  Det är inga andra än Naturskyddsföreningen som ser till att elen håller måttet. Och med tiden blir kraven högre och högre så att planeten mår bättre och bättre. Men för oss kvittar det hur höga kraven är. 100% miljömärkt el är den enda vägen.

 • https://godel.se/app/uploads/2017/03/bra-miljoval-godel-sege-tillbaka-till-miljon-reg-400x260.png

  Very god tillbakakaka.

  För varje kilowattimme som används avsätts pengar till olika miljöprojekt. Energieffektivisering och vandringsvägar efter gamla vattenkraftverk till exempel. Hittills har vi lyckats avsätta 7,5 miljoner kronor. Ka-ching.

Good good el, same ol’ price.

Man kan tro att det kostar mer när elen har godkänts av stenhårda miljökämpar. Och det gör det knappt. Hela 3 kr i månaden för lägenheten. 30 kr för en villa. Men vi har ju en prisgaranti också. Så om det blir dyrare än elavtalet du har idag så får du mellanskillnaden tillbaka. Bli inte förvånad om det till och med blir billigare.

El på sunshine.

Till och med i Sverige går det att installera solceller och börja producera egen el. Ifall du är sugen så har vi en guide som kan hjälpa dig komma igång.

Mer om el och sol här.

Energieffektiviseringsfonden.

Varje gång vi säljer en kilowattimme el märkt Bra Miljöval avsätter vi pengar till planetförbättrande projekt. Vi erbjuder våra företagskunder möjligheten att söka bidrag ur vår energieffektiviseringsfond. Fonden hanteras av GodEl tillsammans med Bra Miljöval.

Läs mer här.

Ursprungsmärkning 2019

Enligt lagen ska el ursprungsmärkas med energikällor och miljöpåverkan. Very good tycker vi. 100% av elen vi säljer kommer från förnybara energikällor. Ursprungsmärkningen har till 100 % baserats på annullering av ursprungsgarantier, vilket garanterar elens ursprung som förnybar. Miljöpåverkan ser ut så här:

Växthusgasutsläpp: 6,165 g/kWh.
Kärnbränsleavfall: 0,000 g/kWh.

Planeten mår prima när The Good Force går in i väggen.

El som inte pajar planeten är en bra grej. Prisgaranti är en bra grej. En tredje bra grej är att du kan göra ingenting och ändå save the world när din el kommer från oss. Det är så The good force funkar. Du betalar för el, vi tjänar pengar. Vi överför vinsten till forcens organisationer, de lagar planeten. So far har vi genererat 48 miljoner kronor till Barncancerfonden, Läkare utan gränser, Naturskyddsföreningen och fler. Med dig i forcen blir det ännu mer.

Sign. Me. Up.

Kontakt

Måndag – Torsdag 09.00-17.00
Fredag 09.00-16.00
Dag före helgdag 09.00-12.00