2 port
Ingredienser:
150 g zucchini
1 Burrata, ca 150 g
1 kvisttomat
30 g ruccola
½ kruka koriander
1 lime, saft och zest
Till dressingen:
1 msk sesamolja (gärna mörkrostad)
1 tsk färdigrostade sesamfrön
2 msk japansk soja
½ tsk chiliflakes
Saften från limen
Till picklingen:
½ tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk risvinäger
Gör så här:
- Skala och strimla zucchinin Julienne (”tändsticksstavar”).
- Blanda vinäger, socker och salt innan du lägger i strimlorna, låt dra 30 min.
- Dela upp zucchinin och lägg i botten på varsin skål.
- Fyll på med ruccola och tärnad tomat.
- Bryt burratan i delar och lägg ovanpå grönsakerna.
- Blanda alla ingredienserna till dressingen, rör om och häll över burratan.
- Toppa med limezest, korianderblad och färdigrostade sesamfrön.
Läs mer om vårt schyssta elavtal.