Sesamdoftande burrata med snabbpicklad zucchini.

Vi på GodEl gillar inte bara miljövänlig el, vi tycker allt som är bra för klimatet ska hyllas! Därför vill vi fira vegetariska dagen som infaller just idag. Här får du ett recept som varken innehåller kött eller behöver tillagas med hjälp av el. (Eftersom vi inte har några påslag tjänar vi ju inget på din elförbrukning.)

2 port

 

Ingredienser:

150 g zucchini

1 Burrata, ca 150 g

1 kvisttomat

30 g ruccola

½ kruka koriander

1 lime, saft och zest

 

Till dressingen:

1 msk sesamolja (gärna mörkrostad)

1 tsk färdigrostade sesamfrön

2 msk japansk soja

½ tsk chiliflakes

Saften från limen

 

Till picklingen:

½ tsk salt

1 tsk strösocker

2 msk risvinäger

 

Gör så här:

  • Skala och strimla zucchinin Julienne (”tändsticksstavar”).
  • Blanda vinäger, socker och salt innan du lägger i strimlorna, låt dra 30 min.
  • Dela upp zucchinin och lägg i botten på varsin skål.
  • Fyll på med ruccola och tärnad tomat.
  • Bryt burratan i delar och lägg ovanpå grönsakerna.
  • Blanda alla ingredienserna till dressingen, rör om och häll över burratan.
  • Toppa med limezest, korianderblad och färdigrostade sesamfrön.

 

 

Dela nyhet