Så mycket får du för en kWh – the hoffice* edition.

Jobbar du från home office* och funderar på hur det påverkar din elförbrukning? Vi har granskat hemmakontorets hjältar och tittat närmare på vad du får för en kWh. Som alltid vill vi påminna om att den bästa kWh är den som aldrig förbrukas, så glöm inte att släcka lampan och stänga av datorn när arbetsdagen är slut.

Kontorets okrönta konung.

Vad vore arbetsdagen utan kaffe? Olidlig för de flesta. Beroende på effekt på din kaffebryggare kan du brygga någonstans mellan 67 och 120 koppar kaffe för en kWh.

Värma gårdagens rester.

Det finns olika skolor när det gäller lunch. En del nöjer sig med en tallrik fil medan andra dukar fram en måltid värdig en bättre lunchrestaurang. Mittemellan-segmentet värmer gårdagens rester – och tillhör du den skaran kan vi berätta att du kan använda mikrovågsugnen två minuter per dag i en månad för en kWh.

Nätverka dygnet runt.

En router drar någonstans mellan åtta och 20 watt. Om vi för enkelhetens skull räknar på 12 W, kan du ha den påslagen dygnet runt i ungefär en arbetsvecka för en kWh.

20 timmar bärbart.

Din laptop fixar en halv arbetsvecka för en kWh (om du håller dig borta från övertid och att låta datorn stå på i viloläge).

Ladda för samtal.

Om din mobilladdare drar fem watt och du laddar din mobil fem timmar om dagen, så tar det 40 dagar innan du förbrukat en kWh.

Så räknar du ut kWh.

Saknar du något på listan? Leta efter en märkning på din apparat som anger W-förbrukning. Följ sedan vår formel:

  • Förbrukning x antal timmar du använder apparaten per dag = wattimmar per dag
  • wattimmar per dag/1000 = kWh-förbrukning per dag
  • kWh-förbrukning x 30 = månadsförbrukning

Läs mer om vårt schyssta elavtal.

Dela nyhet