Låt dig inte luras.

Överallt annonseras det nu om att säkra elpriserna under vintern med fasta elavtal. Ett ganska enkelt knep att få alla som minns förra vinterns elpriser att teckna dyra avtal.

Faktum är att fastprisavtal varit det i särklass sämsta valet det senaste året. Faktiskt dubbelt så dyrt som rörliga avtal eller timprisavtal. Och eljättarnas skyhöga riskpremier ligger kvar. Glädjande nog kan vi dock se att antalet fastprisavtal sjunker. Vi på GodEl har inget sådant avtal av det enkla skälet att våra kunder inte tjänar på det. Däremot kan de tjäna på att välja rätt mellan rörligt pris och timpris.

Hur ska man då veta vilket som passar bäst? Det enkla svaret är att timpris passar bäst för dem som kan styra sin förbrukning till de timmar då elpriset är som lägst. Det kan handla om att ladda sin elbil på natten, styra sin uppvärmning till tider då efterfrågan på el är som lägst eller låta duschen, diskmaskinen, tvättmaskinen och torktumlaren vila när priset är som högst. Oftast är det de som bor i villa eller radhus som bäst kan styra sin elförbrukning över dygnet.

Bor du i lägenhet med tvättstuga och centralstyrd uppvärmning är det oftast bättre med ett rörligt avtal. Det innebär att du betalar ett snittpris för hela månaden. Eftersom många av oss lagar mat, ser på tv och duschar på ungefär samma tider blir elen dyrare då. Om det stämmer in på dig skulle vi rekommendera att välja ett rörligt avtal.

Om du fortfarande är osäker på vad som är bäst för dig kan vi hjälpa dig att se hur din kostnad skulle ha varit om du i stället valt det andra alternativet än det du har. Eller testa själv, du kan enkelt byta tillbaka precis när du vill eftersom vi varken har uppsägningstid eller bindningstid. Det är så man får Sveriges nöjdaste kunder, och vi är övertygade om att det just är sådana som vill stanna kvar hos oss!

Läs mer om vårt schyssta elpris.

Eftersom många elbolag tjänar pengar på sina kunders elförbrukning ligger varken hjälp med att hitta rätt avtal eller elspartips överst på deras agenda. Men vi på GodEl har inga som helst påslag, det pris våra kunder betalar är exakt samma som vi har köpt in elen för. Därför kan vi lägga energi på att du ska minska på din. Vi är måna om att i en bransch full av fulstilt stå på kundernas sida och både hjälpa dem att dra ner på sin förbrukning och att inte betala för mycket för den.

Läs mer om våra elavtal här.

Dela nyhet