Kladdig daimkaka.

Idag firar vi kladdkakans dag! Dagen till ära bjuder vår Vd Maria på sitt berömda, och inte längre så hemliga, recept på daimkaka. En kladdig och krispig kaka som förenar det bästa av två världar!

150 gram smör eller margarin

3 ägg

3 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 dl kakao

0,5 msk vaniljsocker

2 krm salt

1 dubbeldaim (56 gram)

 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Hacka daim grovt.
  • Smält smöret.
  • Rör ihop ägg och socker.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner de tillsammans med smöret och den hackade daimen.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant – ca 24 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen 17-20 minuter tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten.
  • Låt kakan svalna och njut med vispad grädde eller bara som den är.

Energispartips:

  • Smält smöret i mikrovågsugnen istället för i kastrull. Om smöret är rumsvarmt minskar du dessutom tiden i mikrovågsugnen.
  • Du behöver ingen elvisp – kakan blir bäst om den rörs så lite som möjligt så använd en vanlig sked eller slickepott.
  • Gör receptet x 2 och grädda båda kladdkakorna samtidigt – då använder du el för en kaka, men får två. Den andra kakan går utmärkt att spara eller frysa ner och äta en annan dag.
  • Kom ihåg att hålla koll på gräddningstiden. Kortare tid i ugnen ger inte bara en kladdigare kaka, det sparar även energi.

Läs mer om vårt schyssta elavtal.

Dela nyhet