Iöronfallande poddtips om klimat och miljö

Osäkra källor säger att över 1,6 miljoner svenskar lyssnar på poddar varje vecka, allt från skvaller till brott till "sköna snubbar som snackar". Ibland vill vi lära oss någonting nytt, ibland bara lyssna på sagolikt pladder en stund. Med det sagt vill vi ta tillfället i akt och lyfta fyra guldkorn med fokus på några av världens viktigaste frågor. I listan här nere finns det gott om både skvaller och brott, och både snubbar och brudar sköter snacket.

  • Först ut är den mycket korrekt namnsatta Miljöpodden. Podden drivs av den modemedvetne miljövetaren Ahmed Al-Qassam som leder dig rakt in i avslappnade samtal om aktuella hållbarhetsfrågor. En poddvärldens nybakade kanelbulle.
  • Nummer två är podden Costing the Earth från BBC. En gammal miljöpoddsräv som levererar iöronfallande halvtimmesavsnitt om allt från bilfria städer och Covid-19 vs miljön till Hulkens kemikalieproblem.
  • Nästa poddtips är allas vårt Klotet i P1, ett av Sveriges Radios mest välproducerade program om det här runda som vi kallar vårt hem. Du kan lyssna på det direkt i din radio varje onsdag kl 14.03 med repris söndagar…nej vad säger jag. Lyssna här!
  • Det fjärde och sista poddtipset är ett riktigt guldkorn i miljö- och klimatetern. ”Om jag inte har en egen podd, finns jag ens då?” frågade sig Christiana Figueres, tidigare chef för FN:s klimatkonvention, internationell diplomat och mycket qool qvinna. Resultatet blev den hyllade podden Outrage and Optimism, och det ska vi vara väldigt tacksamma för.

Dela nyhet