Good klimatnews #44.

Det ljusnar! Vi går inte bara mot ljusare tider, det finns några riktiga ljusglimtar för oss hållbarhetsvurmare. Från havets botten till solens ljusa strålar tar sig denna månads goda klimatnyheter.

Imponerande korallrevsupptäckt!

Forskning, ledd av University of Queensland, visar att det finns mer korallrevsområde i världen än man tidigare trott. Upptäckten av ett 348 000 kvadratkilometer stort korallrev gjordes tack vare satellitteknologi som även möjliggör mer effektiva skyddsinsatser för marina ekosystem.

 

Skärpta regler för svinn och avfall!

Vi välkomnar med öppna armar nya EU-regler för att stärka den cirkulära ekonomin! De nya förslagen syftar till att kraftigt minska textilavfall och matsvinn i EU. Orsaken? Vi låter siffrorna tala för sig själva; 60 miljoner ton matavfall och 12,6 miljoner ton textilavfall årligen i EU.

 

Solig park ger Indien energi!

Indiens största förnybara energipark på 551 megawatt, har börjat generera ström till det nationella elnätet. Solkraftsanläggningen, som är jämförbar i storlek med hela Singapore, har möjlighet att försörja över 16 miljoner hem med energi. Detta markerar ett viktigt steg mot Indiens mål om 500 gigawatt förnybar energikapacitet till 2030 samt koldioxidneutralitet.

Läs mer om vårt schyssta elavtal.

Dela nyhet