Good klimatnews #29.

Världens största havsbaserade vindkraftspark är i drift, friluftsmärket Patagonia gör en GodEl och Grekland maxar sol, vind och vatten i sin energimix. Här kommer månadens skörd av positiva klimatnyheter!

Havsbaserad vindkraft sätter nya rekord

Världens största havsbaserade vindkraftpark är nu i drift. Det är det danska energibolaget Ørsted som ligger bakom bygget vid namn Hornsea 2 som ligger utanför Englands nordöstra kust. Parken består av 165 kraftverk och kommer kunna stötta 1,4 miljoner hem med energiförsörjningen.

Ett av världens största friluftsmärken gör en GodEl 😊

Friluftsmärket Patagonia har alltid haft ett uttalat fokus på hållbarhet och återbruk. Nu har de tagit det ett steg längre genom att låta hela företagets vinst, en summa på cirka en miljard kronor om året, gå till att bekämpa klimatförändringarna. Kanske har de hämtat lite inspiration från ett visst elbolag. Så sent som i maj delade vi ut 7,2 miljoner kronor – det vill säga hela 2021 års vinst – till våra partnerorganisationer.

Grekland når viktig milstolpe för förnybart

I början av oktober nådde Grekland en viktig milstolpe när hela landet fick sin el från förnybara källor för första gången någonsin. Under fem timmar stod sol, vind och vatten för den samlade elanvändningen, och mer ska det bli. Heja Grekland!

Taggar

Dela nyhet