7 miljoner kronor till en bättre morgondag.

Den 12 maj var det min favoritdag på året. Dagen när vi manifesterar vår affärsidé genom att dela ut förra årets vinst till våra partners som arbetar för en bättre morgondag.

2005 frågade sig fyra företagare om det går att starta och driva företag med ett enda syfte: Att göra världen till en bättre plats. De grundade stiftelsen GoodCause och donerade flera miljoner för att starta de första bolagen GodEl och GodFond. De bestämde att den vinst som i vanliga bolag går till privata ägare i stället ska gå till ideella organisationer som arbetar för en bättre värld. Inte en del av kakan, utan hela kakan.

Den 12 maj var det dags igen. Då delade GodEl ut 2021 års vinst; 7,2 miljoner kronor (och hela 14,9 miljoner kronor från GoodCause totalt) till Barncancerfonden, Hand in hand, Läkare utan gränser, Naturskyddsföreningen, Rädda Barnen, SOS Barnbyar och Stockholms Stadsmission. Jag vill rikta ett enormt tack till alla sju organisationer för det fantastiska arbete ni gör varje dag. I en tid när det skakar i vår omvärld är det ni var och en gör viktigare än någonsin.

På GodEl ser vi hållbarhet som ett holistiskt begrepp där både socialt ansvar och ansvar för klimatet ryms. Vi var först ut med att bara sälja el märkt Bra Miljöval, vi mäter vårt klimatavtryck, minskar och binder enligt internationella standarder, vi arbetar med projekt inom energieffektivisering och vi lyfter innovationer inom energiomställning genom tävlingen Startup 4 Climate.

Jag är så stolt över att arbeta i ett företag som har hållbarhet i sitt DNA. Ett företag med samma affärsidé som vid starten 2005: Schysst el och bra för plånbok och planet. Sedan 2005 har vi nu delat ut totalt 61 miljoner kronor till planetförbättring.

Mest stolt är jag över våra kunder, som är de som väljer var pengarna ska gå. Genom sitt elavtal är de med och förbättrar världen, varje dag. Tillsammans driver vi förändring.

2021 års utdelning från GodEl
Barncancerfonden 1 577 118 kr
Hand in Hand 148 100 kr
Läkare Utan Gränser 1 595 295 kr
Naturskyddsföreningen 1 044 267 kr
Rädda Barnen 1 046 435 kr
SOS Barnbyar 1 113 528 kr
Stockholms Stadsmission 614 111 kr

 

Dela nyhet