GodEl ger rekordutdelning för en bättre morgondag!

Den 15 maj kom årets absoluta höjdpunkt, som vi sett fram emot så länge. Tackkvällen där vi, via vår stiftelse GoodCause, delade ut årets vinst till våra välgörenhetspartners. Och kvällen blev precis så magisk som vi drömt om! Extra kul då vi i år delade ut vår högsta vinstutdelning någonsin, över 9 miljoner till våra fina välgörenhetspartners som bekämpar barncancer, klimatförändring, fattigdom, hemlöshet och andra orättvisor.

Orsaker till resultatet 2023.

GodEl är Sveriges åttonde största elhandelsbolag med drygt 185 000 kunder. Nöjda kunder som stannar länge – GodEl har Sveriges mest nöjda privatkunder enligt Svenskt Kvalitetsindex – lågt finansiellt risktagande och att GodEl är anvisningsleverantör till Ellevio är viktiga faktorer bakom framgången. Under våren 2023 ändrade GodEl sin prismodell. För privatkunderna försvann det förbrukningskopplade påslaget och månadsavgiften höjdes från 25 till 39 kronor. Skiftet i prismodellen ger, med en växande kundbas, en större förutsägbarhet till mer vinstutdelning framöver.

En modell som fungerar.

– Att det går att vara lönsam som en udda fågel, utan vare sig egna elnät, elproduktion, kommunala ägare eller kampanjpriser och samtidigt ha Sveriges mest nöjda privatkunder, ja det visar att vår modell fungerar. Att med detta i ryggen få dela ut vår högsta vinstutdelning någonsin känns toppen, säger Maria Erdmann, vd på GodEl. Jag vill rikta ett enormt tack till alla sju organisationer för det fantastiska arbete de gör varje dag, fortsätter hon.

I en tid när vår omvärld omges av mycket mörker känns det viktigare än någonsin att vara ett företag som faktiskt på riktigt bidrar till en bättre morgondag.

2023 års utdelning från GodEl.

Våra sju välgörenhetspartners fick i tur och ordning (förra årets utdelning inom parentes):

Barncancerfonden, 2 380 154 kr (619 080 kr).
Stödet från oss används bland annat för att driva Almers hus, en rekreationsanläggning i Varberg för barncancerdrabbade familjer.

Hand in Hand, 228 242 kr (56 392 kr).
Hand in Hand bekämpar fattigdom genom företagande. Pengarna från oss går bland annat till Hand in Hands Job Creation Program i Zimbabwe, som främst riktar sig till marginaliserade kvinnor och ungdomar i utsatta samhällen på landsbygden.

Läkare Utan Gränser, 1 921 059 kr (542 887 kr).
Med stöd från GodEls kunder kan Läkare Utan Gränser bedriva vård på barn- och kvinnosjukhuset Hangha Hospital i Sierra Leone– utan att använda dieselgeneratorer. Stödet möjliggör en hållbar energiförsörjning bestående av solceller på sjukhustaket.

Naturskyddsföreningen, 1 404 090 kr (384 891 kr).
Naturskyddsföreningen är Sveriges största demokratiskt uppbyggda miljöorganisation. Pengarna från GodEl går till Tid för våtmark – ett projekt för att restaurera och återskapa Sveriges våtmarker.

Rädda Barnen, 1 172 013 kr (344 003 kr).
Rädda Barnen stöder barn i utsatta situationer − i Sverige och i världen. Pengarna används till att ge livräddande hjälp och trygghet till barn och deras familjer i en humanitär katastrof eller väpnad konflikt. Även i glömda katastrofer som media inte rapporterar från.

SOS Barnbyar, 1 084 377 kr (334 697 kr).
SOS Barnbyar ger barn och unga världen över förutsättningar att forma sitt liv och bidra till en hållbar framtid för sig själva och sina samhällen. Vi stödjer deras program i Bossangoa och Bouar som motverkar att familjer splittras på grund av fattigdom och sjukdom.

Stockholms Stadsmission, 814 366 kr (219 565 kr).
Stockholms Stadsmission gör skillnad för stadens människor som lever i utsatthet. Vårt stöd går till BoKlara, en dygnet runt-verksamhet där hemlösa kvinnor erbjuds såväl mat som sov-, dusch- och tvättmöjligheter. Men även en rad olika kreativa aktiviteter.

Läs om vår affärsmodell här.

Dela nyhet