• Eltips
  • Publicerad:

Foodhacks à la GodEl.

Våra foodhacks handlar inte om hur du snajdigt hackar en lök smartast, utan om hur vi kan hjälpa dig att spara el när du jobbar i köket. Till skillnad från andra elbolag tjänar vi nämligen inga pengar på våra kunders förbrukning, eftersom vi inte har några påslag.

Varsågod, här kommer köksknep som sparar el:

  • Anpassa kastrullens storlek efter plattan. Och på med locket när du lagar mat!
  • Håll ugnsluckan stängd för att spara på både värme och energi. Inget smygtittande om maten är klar alltså.
  • Stäng av spis och ugn en stund innan maten är klar och låt maten bli färdig på eftervärme.
  • För att minska koktiden kan du blötlägga, hacka eller strimla råvarorna.
  • Spisen är ett mer energisnålt alternativ än ugnen.
  • Varm mat bör svalna innan du ställer in den i kyl och frys. Det vinner både smaken och energiförbrukningen på.
  • Se till att din kyl och frys har rätt temperatur, det ger bra matförvaring och låg energiförbrukning. Riktlinjer är fyra grader i kylen och minus 18 grader i frysen.
  • Tina maten energisnålt i kylskåpet i stället för i mikron.
  • Gör storkok för att minska matsvinn och elförbrukning. Recept på en höstmustig kyckling & kabanossgryta hittar du här.

Dela nyhet