8 port.
8 kycklinglårfiléer
4 kabanosser
1 stor gul lök, hackad
250 g körsbärstomater, tärnade
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 dl matlagningsgrädde
2 msk japansk soja
1 msk spiskummin
½ dl vitt matlagningsvin
Färsk bladpersilja och /eller koriander till topping
Smör till stekning
Ris, gärna jasmin
(Byt ut kycklingen mot Quorn och kabanossen mot vegokabanossen för vegetarisk variant.)
Gör så här:
- Dela lårfiléerna i fyra delar styck och låt marinera med sojan medan du gör resten av momenten.
- Slanta upp korvarna i centimeterstora bitar och stek dem ganska hårt i smör tillsammans med spiskummin.
- Lägg i den hackade gula löken och låt den få lite färg.
- Dra ner värmen på spisen och lägg ner den finhackade vitlöksklyftan tillsammans med de tärnade tomaterna.
- Häll på matlagningsvinet och låt puttra ett par minuter medan du rör om.
- Lägg ner sojakycklingen tillsammans med matlagningsgrädden i pannan och puttra vidare ca 5-7 min.
- Servera med ris och toppa med de färska örterna.
- Gör lunchlådor av det som blir över.