Mustig kyckling- och kabanossgryta.

En gryta med härliga dofter av spiskummin och vitlök, perfekt att göra ett storkok av för veckans matlådor!

8 port.

8 kycklinglårfiléer

4 kabanosser

1 stor gul lök, hackad

250 g körsbärstomater, tärnade

1 vitlöksklyfta, finhackad

3 dl matlagningsgrädde

2 msk japansk soja

1 msk spiskummin

½ dl vitt matlagningsvin

Färsk bladpersilja och /eller koriander till topping

Smör till stekning

Ris, gärna jasmin

(Byt ut kycklingen mot Quorn och kabanossen mot vegokabanossen för vegetarisk variant.)

 

Gör så här:

  • Dela lårfiléerna i fyra delar styck och låt marinera med sojan medan du gör resten av momenten.
  • Slanta upp korvarna i centimeterstora bitar och stek dem ganska hårt i smör tillsammans med spiskummin.
  • Lägg i den hackade gula löken och låt den få lite färg.
  • Dra ner värmen på spisen och lägg ner den finhackade vitlöksklyftan tillsammans med de tärnade tomaterna.
  • Häll på matlagningsvinet och låt puttra ett par minuter medan du rör om.
  • Lägg ner sojakycklingen tillsammans med matlagningsgrädden i pannan och puttra vidare ca 5-7 min.
  • Servera med ris och toppa med de färska örterna.
  • Gör lunchlådor av det som blir över.

Läs mer om vårt schyssta elavtal.

Dela nyhet