En vinstutdelning för alla som älskar planeten.

Vi är stolta över att vara världens enda elbolag som ger all vinst till välgörenhet. Och igår var det vår stoltaste dag på året. Då delade vi ut totalt 2,5 miljoner kronor till våra fantastiska partnerorganisationer som arbetar mot fattigdom, barncancer, klimatförändring och andra orättvisor.

I en tid när det skakar i vår omvärld känns det viktigare än någonsin att vara ett företag som på riktigt bidrar till en bättre morgondag. Tack vare många kunders små bäckar kunde vi igår dela ut hela 2,5 miljoner kronor till Barncancerfonden, Hand in hand, Läkare utan gränser, Naturskyddsföreningen, Rädda Barnen, SOS Barnbyar och Stockholms Stadsmission. Jag vill rikta ett enormt tack till alla sju organisationer för det fantastiska arbete de gör varje dag.

Business as unusual: 65 miljoner kronor till välgörenhet sedan 2005.
Jag är stolt över att arbeta i ett företag som har hållbarhet i sitt DNA. Ett företag med samma affärsidé som vid starten för 18 år sedan: Schysst el och bra för plånbok och planet. Vi på GodEl har nu delat ut totalt 65 miljoner kronor till våra partnerorganisationer, och GoodCause har delat ut hela 99 miljoner.

Det var 2005 som fyra företagare frågade sig om det går att starta och driva företag med ett enda syfte: Att göra världen till en bättre plats. De grundade stiftelsen GoodCause och donerade flera miljoner för att starta de första bolagen GodEl och GodFond. De bestämde att den vinst som i vanliga bolag går till privata ägare i stället ska gå till ideella organisationer som arbetar för en bättre värld. Inte en del av kakan, utan hela kakan.

Stort tack till våra kunder, som är de som väljer vart pengarna ska gå. Genom sitt elavtal är de med och förbättrar världen, varje dag. Tillsammans driver vi förändring.

Läs mer om vårt arbete för en bättre morgondag.

 

2022 års utdelning från GodEl

Barncancerfonden, 619 080 kr
Stödet från oss används bland annat för att driva Almers hus, en rekreationsanläggning för barncancerdrabbade familjer. Huset ligger i Varberg, nära saltstänk och krabbfiske, och hit är alla drabbade familjer välkomna för att få tid till återhämtning och att samla kraft.

Hand in Hand, 56 392 kr
Pengarna går bland annat till Hand in Hands Job Creation Program i Zimbabwe. Programmet riktar sig främst till marginaliserade kvinnor och ungdomar i utsatta samhällen på landsbygden. Målet är att ge förutsättningar för att förbättra den egna försörjningen.

Läkare Utan Gränser, 542 887 kr
I stället för bullrande dieselgeneratorer ser vårt stöd till att Hangha Hospital i Sierra Leone får en hållbar och billig energiförsörjning genom solceller på sjukhusets tak. Säker tillgång till el innebär sjukvård utan avbrott.

Naturskyddsföreningen, 384 891 kr
Pengarna från oss går till projektet Tid för våtmark. Våtmarker spelar en viktig roll i att bevara biologisk mångfald. Dessutom kan svenska våtmarker binda samma mängd koldioxid som den svenska personbilstrafiken släpper ut årligen.

Rädda Barnen, 344 003 kr
Pengarna går till Rädda Barnens katastrofarbete och används för att ge livräddande hjälp och trygghet till barn och deras familjer vid humanitära katastrofer, klimatkatastrofer och väpnade konflikter.

SOS Barnbyar, 334 697 kr
Vårt stöd går till arbetet i Bouar och Bossangoa i Centralafrikanska republiken, ett av världens fattigaste länder som till råga på allt är drabbat av krig och sjukdomar. Syftet är att ge familjer bättre förutsättningar att ta hand om och försörja sina barn.

Stockholms Stadsmission, 219 565 kr
Vårt stöd går till BoKlara, en dygnet runt-verksamhet för hemlösa kvinnor där de förutom att sova och äta även får medverka på kreativa aktiviteter. Kvinnorna får också hjälp att på sikt förändra sina livssituationer och få stöd i kontakt med olika aktörer, nätverk och myndigheter.

Dela nyhet