Det finns inga dåliga kläder.

I alla fall inte på Naturskyddsföreningens klädbytardagar. Den 27:e april är det dags igen! Vill du vara med och bryta köp-och-släng-trenden samtidigt som du bidrar till att spara naturens resurser? Då kan du vara med och arrangera din alldeles egna klädbytardag!

Vi i västvärlden shoppar på tok för mycket vilket drabbar miljö och människor hårt i andra länder. En klädbytardag är en rolig, social och helt gratis aktivitet som ger konkret miljönytta. De plagg som man har tröttnat på eller som inte längre passar blir nya och roliga för någon annan. Livet på kläderna förlängs och vi bidrar till en bättre miljö.

Under 2023 ordnades 115 klädbytardagar där Naturskyddsföreningen var medarrangör eller initiativtagare. 10 000 personer var med och bytte kläder och 40 000 plagg fick nya ägare vid klädbytardagarna. Det motsvarade en besparing i naturresurser (förutsatt att plaggen ersatte nytillverkade) på:

  • 50 500 000 liter vatten
  • 26 ton kemikalier
  • 240 ton koldioxid

Naturskyddsföreningen har arrangerat klädbytardagen sedan 2010 och den har hela tiden vuxit i omfattning. Därför kallas dagen för Sveriges största klädbytardag.

Var med du också! Gå in här och se hur det går till.

Läs mer om vårt schyssta elavtal.

Dela nyhet