Barncancerfonden.

4 975 665 kronor.

Så mycket har Barncancerfonden fått av oss sedan vi började stötta dem 2012. Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och för att drabbade familjer ska få den vård och det stöd de behöver. Visionen är att alla barn med cancer inte bara ska överleva utan även leva ett gott och långt liv. Pengarna de får av oss används bland annat för att driva Almers hus, en rekreationsanläggning för barncancerdrabbade familjer, samt till att finansiera den svenska Barntumörbanken.

1

Micael Mathsson, tf generalsekreterare.

”Varmt tack till dig som valt oss som förmånstagare via GodEl. Du är med och bidrar till nya skonsammare behandlingar och till att vi kan minska de biverkningar som barncanceröverlevare ofta får. Med ditt stöd kan vi också få till förändringar i samhället som förbättrar situationen för alla som drabbats av barncancer. Tack för att du hjälper till att hålla cancer borta från barn!”

Almers Hus.

I Varberg, på promenadavstånd från saltstänk och krabbfiske, ligger Almers hus. Det är Barncancerfondens villa där barncancerdrabbade familjer i upp till en vecka kan få en värdefull andningspaus och samla kraft. I den härliga västkustmiljön kan barnen och familjerna komma bort från vardagen och samtidigt utbyta erfarenheter med andra familjer i liknande situation. Till Almers hus kan man komma även om ekonomin är ansträngd, då Barncancerfonden står för både boendet och resan till och från Varberg.

Barntumörbanken.

Barntumörbanken, som finns vid Karolinska Institutet och som finansieras av Barncancerfonden, är en nationell biobanksresurs tillgänglig för alla forskare inom barnonkologi. Här samlas tumörvävnad från solida tumörer, samt blodprover från barn i hela Sverige. Samlingen är en ovärderlig forskningsresurs som kan ge kunskap om de bakomliggande orsakerna till tumörerna och därmed leda till bättre behandlingar och bot för barncancerpatienter.