Guide: Så här kollar du din förbrukning.

Ni är många som saknat det och nu går det återigen att följa sin förbrukning och produktion på Mitt GodEl. Vi hoppas att den kan ge dig som GodEl-kund en bättre förståelse för din förbrukning men också ditt elavtals klimatavtryck. I den här artikeln går vår onlinewizard Adam igenom några av funktionerna och hur du kan använda dig av förbruknings- och produktionsvyn.

Börja med att logga in på Mitt GodEl, enklast är det med BankID. I inloggat läge klickar du på rutan där det står "Förbrukning" och vips så hamnar du i den nya världen som ser ut som bilden här ovan.

Val av anläggning

Välj vilken anläggning du vill se statistik för (uppe i vänstra hörnet). Säljer du din överskottsel till oss kan du också välja att se statistik för din produktionsanläggning här.

Översikt 

Här får du en snabb överblick över de senaste tolv månadernas förbrukning, klimatavtryck och senaste elpriset.

Diagram

I det här diagrammet följer du förbrukning, elpris, kostnader och klimatpåverkan. Den här vyn baseras på fakturerade värden och du hittar data från faktureringen som skedde i mars 2019 (I en framtida uppdatering hoppas vi släppa historisk data och jämförelse år mot år). Du kan också exportera innehållet i diagrammet till en excelfil om du hellre föredrar att få det i tabellform.

De allra flesta har idag en månadsavläst anläggning vilket innebär att vi varje månad för månadsvärden av din nätägare i efterskott. Därför kan det vara så att du inte kan välja ett annat intervall än månadsvis data. Men! Vi kan hjälpa dig få ännu bättre koll genom att begära timavläsning från din nätägare, på så vis kan du framåt välja att se vad du förbrukar per dag och till och med per timme genom att välja ”Dagsvis” eller ”Timvis” i anslutning till diagrammet.

Begär timavläsning

Alla kunder har rätt att få sin anläggning timavläst och det enda du behöver göra är att klicka i att du vill begära timavläsning på knappen. Det kan ta upp till tre månader tills att din anläggning blir timavläst, men när det är klart kommer dina framtida värden rapporteras per timme till oss.

Produktionsvy

Har du en produktionsanläggning fungerar det på samma sätt, med skillnaden att du istället kan följa din produktion och ersättning per månad. Alla produktionsanläggningar är timavlästa så du kan också följa produktionen dagsvis eller timvis.

Logga in och få koll!

Då den här funktionen är sprillans ny är vi nyfikna på hur vi kan göra den bättre och hjälpa dig att minska din elförbrukning. Finns det något du tycker att vi kan förbättra eller är det någon funktion du saknar? Hör gärna av dig till oss!

/Adam, Online Manager