Good klimatnews #18.

Koldioxidhalten i atmosfären har nått nya rekordnivåer, polarisarna smälter, arter dör ut och extremväder dundrar in allt oftare. Det må låta dystert så det räcker och blir över, men vi får inte glömma att det pågår en febril aktivitet på den andra sidan av myntet. Här kommer månadens skörd av positiva klimatnyheter!

Vågformad avdelare grön
Klimatet allt viktigare för svenska väljare

Det kan vara en reaktion på sommarens extremväder, men just nu är klimatpolitiken den fråga som vuxit mest bland alla väljare enligt en ny Novus-undersökning. Låt oss hoppas att klimatfrågan växer sig ännu starkare inför valet nästa år. Läs mer om undersökningen här.

Bilarna saktar ner när cyklarna tar över Paris

Från och med nu är det 30 km/h som gäller för bilar på de flesta gator i Paris. Beslutet är kopplat till att göra huvudstaden mer fokuserad på cykling samt att minska bullret från trafiken och även mängden skadliga utsläpp. Läs mer om Paris klimatvision här.

Länder gaddar ihop sig mot oljan

Inför FN:s stundande klimatmöte i Glasgow i år har Danmark och Costa Rica skapat en allians för att snabba på utfasningen av oljeexploatering. För att joina den lämpligt benämnda Beyond Oil and Gas-alliansen måste man spika ett stoppdatum för det egna landets oljeutvinning. Läs mer om BOGA här.

/Anna Quarnström, Klimatqueen på GodEl

På GodEl går Anna Quarnström under smeknamnet Klimatqueen. Förutom att vara vår top notch hållbarhetsutvecklare är hon också Startup 4 Climates passionerade tävlingsgeneral. Hennes mission är att få folk att förstå vilken fantastisk produkt el är och vilka näst intill oändliga möjligheter den ger oss. När Anna inte tänker på el, energieffektivisering och smarta innovationer upcyclar hon second hand-fynd vid symaskinen eller vandrar tills skoskavet är ett faktum.

Kontakt

Måndag – Torsdag 09.00-17.00
Fredag 09.00-16.00
Dag före helgdag 09.00-12.00