Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Recept
  • Publicerad:

Magisk grönkålspasta.

Vi på GodEl gillar som du säkert vet även god mat. Särskilt när den har ett lågt klimatavtryck och innehåller råvaror i säsong. Här kommer ett supergott pastarecept som passar perfekt en småkall höstkväll.

Ingredienser 4 port.

  • Valfri pasta
  • 250 g färsk grönkål
  • 150 g rostade solroskärnor
  • 2 dl mjölk
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ citron, saft och zest
  • 1,5 dl riven, lagrad hårdost
  • Smör och neutral olja att steka i
  • Salt och peppar

Gör så här:

  • Rosta solroskärnorna i en panna tills de får färg. Mixa hälften av kärnorna och mjölken till en sås.
  • Ta bort grönkålen från stammarna och strimla. Finhacka vitlöken och fräs i smör och olja på medelvärme ett par minuter tillsammans med grönkålen.
  • Pressa i citronen och låt snabbt koka upp.
  • Tillaga pastan enligt förpackningens anvisningar.
  • Häll den mixade såsen över grönkålen och låt småkoka på låg värme. Späd med lite pastavatten och rör ned 1 dl av den rivna osten.
  • Lägg i den avrunna pastan och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  • Portionera pastan i djupa tallrikar och riv över lite citonzest. Toppa med resten av den rivna osten och de rostade solroskärnorna.
  • Servera och njut.