Ingredienser 4 port.
- Valfri pasta
- 250 g färsk grönkål
- 150 g rostade solroskärnor
- 2 dl mjölk
- 2 vitlöksklyftor
- ½ citron, saft och zest
- 1,5 dl riven, lagrad hårdost
- Smör och neutral olja att steka i
- Salt och peppar
Gör så här:
- Rosta solroskärnorna i en panna tills de får färg. Mixa hälften av kärnorna och mjölken till en sås.
- Ta bort grönkålen från stammarna och strimla. Finhacka vitlöken och fräs i smör och olja på medelvärme ett par minuter tillsammans med grönkålen.
- Pressa i citronen och låt snabbt koka upp.
- Tillaga pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Häll den mixade såsen över grönkålen och låt småkoka på låg värme. Späd med lite pastavatten och rör ned 1 dl av den rivna osten.
- Lägg i den avrunna pastan och rör om. Smaka av med salt och peppar.
- Portionera pastan i djupa tallrikar och riv över lite citonzest. Toppa med resten av den rivna osten och de rostade solroskärnorna.
- Servera och njut.