Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Recept
  • Publicerad:

Lyxig svamptoast.

Nu när skogen kryllar av härliga matsvampar är det ett självklart val av huvudingrediens i den här månadens måltidstips. Och den här godbiten är verkligen hur enkel som helst att göra!

 

Du behöver:

  • 200 gram valfri skogssvamp, blanda gärna flera sorter
  • 4 skivor bröd, allra helst surdeg
  • Färsk timjan
  • 100 gram riven pecorino
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 schalottenlök
  • Smör och neutral olja till stekning
  • Salt och peppar

Så här gör du:

  • Stek svampen och schalottenlöken i smör och olja tills de fått en gyllene färg. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll upp grädden på ett fat och lägg i brödskivorna några sekunder innan du steker de gyllenbruna. Då får undersidan en härligt karamelliserad yta.
  • Toppa brödet med svampröran, timjan och riven pecorino.
  • Servera.