Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Recept
  • Publicerad:

Kryddig kålrabbi- och kikärtslåda.

Så här i slutet av sommaren ska vardagsrutinerna komma på plats. Vad passar då bättre än ett snabbt, smidigt, hållbart och gott matlåderecept? Här kommer ett som doftar Mellanöstern lång väg. Håll till godo!

Du behöver:

  • 400 g färdigkokta kikärtor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 påse bladspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stor gul lök
  • 1 kålrabbi
  • 1 knippa bladpersilja
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja till stekning

Så här gör du:

Tärna lök och kålrabbi och stek i olivolja. Dra ner värmen och tillsätt vitlök och bladspenat. Låt fräsa med chiliflakes, curry och spiskummin. Häll i de krossade tomaterna och låt koka i 5 minuter. Därefter häller du i kikärtorna och låter koka ett par minuter till. Smaka av med salt och peppar.

Fyll matlådan med 1/3 havreris och resten med den goda röran. Toppa med persilja.