Vinsten till good stuff = dyr el?

Ett elavtal som är miljömärkt och gör livet bättre för människor och planet kostar naturligtvis väldigt mycket mer än andra avtal på marknaden. Eller nej, hur var det nu igen? Vår vd Maria levererar fakta som visar hur det faktiskt ligger till.

Vi är inget vanligt bolag. I stället för att leverera vinst till våra ägare investerar vi i en bättre morgondag. All vår vinst går till våra partnerorganisationer som arbetar mot fattigdom, barncancer, klimatförändring och andra orättvisor. Ett populärt säljargument från vissa av våra branschkollegor är att våra elavtal därför skulle vara dyra. Istället kan man välja ett billigare elavtal och själv ge bort motsvarande pengar till ideella organisationer. Det låter väl bra? Jo, om det inte vore för att det är felaktigt.

Ett enkelt sätt att kontrollera detta är att använda sig av den enda oberoende elprisjämförelsetjänsten Elpriskollen.se som ligger under myndigheten Energimarknadsinspektionen. Om vi till exempel jämför oss med några av de största och vanligaste elbolagen som tillsammans har merparten av kunderna i Sverige så placerar sig GodEls elavtal så här:

Leverantör Jämförpris öre/kWh
GodEl 194,56
Fortum 201,94
Bixia AB 204,26
E.ON 206,43
Kraftringen Energi AB 207,84
Vattenfall AB 209,11
Jämtkraft AB 209,93
Telge Energi AB 212,44

Priser hämtade från Elpriskollen.se (21 april 2022, 2000 kWh, Rörligt pris löpande, elprisområde 3, exkl. nykundsrabatter).

Men pris är såklart inte allt. Utöver att våra elavtal är bland de absolut billigaste på elmarknaden, oavsett vad du som kund förbrukar, så är din el 100 % märkt Bra Miljöval (som ingår i elpriset ovan).

Tillsammans driver vi förändringen till en schysst elmarknad för konsumenten – och för en bättre värld.

Dela nyhet