Viktigt på riktigt − intervju med Therése Lindgren.

Varje år tar vår partnerorganisation Naturskyddsföreningen fram Årets bok. Den här gången är det influencern Therése Lindgren som författat "Viktigt på riktigt". I boken får vi följa Therése, med personliga betraktelser och tips, i hennes strävan efter att leva ett liv som är mer skonsamt för planeten.

Från sminkklipp och veganism på YouTube till psykisk ohälsa i Sommar i P1 − Therése Lindgren är en minst sagt populär influencer och entreprenör med en bred repertoar. Då hon inte ryggar för de svåra frågorna har hennes engagemang och ärlighet gjort henne till en förebild för många. Nyligen belönades hon för sina insatser med utmärkelsen ”Årets Miljöhjälte” av WWF.  Vi fick intervjua Therése för att höra mer om hennes tankar kring hållbarhet och hur man kan prata om detta viktiga ämne med andra.

 

Hur pratar man bäst om miljö och klimat utan att skamma någon?

– Att ifrågasätta sådant som är omoraliskt eller oetiskt är att ta samhällsansvar enligt mig och är egentligen ingenting man ska känna att man behöver undvika. Men med det sagt vill jag poängtera att om målet är att förändra en person eller grupps val och livsstil är det inte alltid effektivt att ge personen eller gruppen en känsla av skam, eftersom många då blir defensiva. Då kan det vara mer effektivt att föregå med gott exempel och ge förslag på förändringar och lösningar med låga trösklar.

 

Hur blir det kul för folk att leva hållbart?

– För min egen del får jag en enorm tillfredsställelse av känslan att jag är med och bidrar till en positiv förändring. Det känns bra i magen och jag känner mig stolt när jag går och lägger mig. Den känslan är värd att göra stora förändringar för!

 

Ni är ett gäng influencers som lyfter miljöfrågor. Hur kan man få ännu fler influencers att haka på när många har ett så starkt fokus på shopping?

– Skriv till dem! Det gör större skillnad än vad man kan tro.

 

 

Tävling!

Just nu kan du vinna Therése Lindgrens bok ”Viktigt på riktigt” . Tävlingen pågår till och med 22 november 2023 på vår instagram. In och tävla här!

 

Psst! Som medlem i Naturskyddsföreningen kan du köpa boken för 229 kr (ord. 279kr). Läs mer här.

 

Dela nyhet