Startup 4 Climate – två miljoner till energiomställningen

Klimatkris, en varmare planet, allt högre utsläpp av växthusgaser. Vi står just nu inför en av mänsklighetens största utmaningar: Vi måste drastiskt minska våra utsläpp av växthusgaser för att stanna vid FN:s 1,5-gradersmål och skapa en värld där alla kan leva sina bästa liv. Vi vill såklart vara en del av den här förändringen, men vi vill också se till att andra kan jobba mot samma mål. Därför är vi nu oerhört glada över att kunna presentera vår sprillans nya innovationstävling: Startup 4 Climate.

Ett viktigt steg mot en hållbar framtid är att minska utsläppen från den energi vi använder. Tack och lov är det ingen brist på mänsklig innovation och smarta lösningar, men ibland kan det behövas a little something something för att även bra idéer ska ta fart. Av den anledningen drar vi på GodEl, tillsammans med elnätsbolaget Ellevio, nu igång tävlingen Startup 4 Climate, för att lyfta några av framtidens bästa energilösningar.

För startups och entreprenörer
Startup 4 Climate riktar sig mot just startups och entreprenörer med idéer som kan accelerera världens energiomställning bort från klimatskadliga energisystem till system som är smartare, mer effektiva och gör så att vi stannar vid 1,5 graders uppvärmning.

2 miljoner kronor i potten
Alla tävlingar behöver ju vinnare och det här är inget undantag. Till vår hjälp har vi den Stockholmsbaserade startup-huben THINGS och en expertjury bestående av några av vårt lands skarpaste hjärnor inom energi, klimat och entreprenörskap. I prispotten ligger två miljoner kronor och coachning för att ge de vinnande idéerna ännu lite större vingar att göra det de brinner för: accelerera den hållbara energiomställningen.

Läs mer om Startup 4 Climate här!