Sista minuten-klappar för en riktigt god jul.

I år slår vi in trygghet, en glad framtid, kullerbyttor och gröna skogar och lägger under granen. Och önskar god jul, till alla.

Till julklappen som förändrar barns verklighet.

Ge bort en julklapp som skyddar barn i konfliktområden. Julklappen ser till att Rädda Barnen kan ge mat, varma kläder och bygga upp trygga platser för barn att leka på. Köp ett gåvobevis som förändrar barns verklighet i jul.

 

Ge bort en Barnslig Rättighet i jul.

Att få göra kullerbyttor tills man blir yr eller att klara hela alfabetet kan tyckas självklart – men så ser verkligheten inte ut för alla barn. För att påminna vuxenvärlden om att barn har rätt till en trygg barndom har SOS Barnbyar tagit fram Barnsliga Rättigheter. Det är små och stora saker som bara kan uppstå i en trygg barndom där det barnsliga får ta plats.

 

Bidra med sådant de flesta av oss tar för givet.

Familjer som lever med små ekonomiska marginaler har fått det väldigt tufft efter prishöjningarna. Många föräldrar hör av sig till Stockholms Stadsmission inför jul eftersom de inte ser en annan utväg. Ge ett gåvobevis i julklapp samtidigt som stödjer du människor i utsatthet.  

 

Bidra till att cancer hålls borta från barn.

Väntan på julafton är snart över, men för en del barn handlar nedräkningen i stället om hur många dagar det är kvar till sista behandlingsdagen.  Stöd kampen mot barncancer i Barncancerfondens julbutik hittar du klappar som möjliggör ny forskning och som sprider lite extra värme till drabbade familjer i jul.

 

Var med och bevara naturens magi.

Visst är det något magiskt med naturen? Välj en julklapp som gör skillnad för natur och miljö. Varför inte ett vackert julgåvobevis eller ett årsmedlemskap i Naturskyddsföreningen? Med din gåva bidrar du till deras arbete för en hållbar framtid på en frisk och levande planet. 

 

Ge bort ett livsviktigt gåvobevis.

Svåra tider. Enkelt val. Tillsammans med dig ger Läkare utan gränser sjukvård och humanitärt stöd till människor i krig, kriser och katastrofer. Oavsett vem, var och varför. De öppnar kliniker bland rasmassor, opererar i krigszoner och kämpar för människors rätt till de läkemedel de behöver för att överleva. Din gåva räddar liv.

 

Hjälp till att få entreprenörskap, grödor och inkomster att växa.

Det råder matbrist och hunger, och trots att en tredjedel av världens matproduktion kommer från småskaliga jordbruk, har de som brukar jorden ofta svårt att mätta sin egen familj. Stöd Hand in Hands julkampanj ”Let it Grow – låt entreprenörskap, grödor och inkomster växa” och ge fler människor möjlighet att ta sig ur fattigdomens värsta gissel.

Dela nyhet