Rostad pumpa med vitlök, feta & curry.

Så här i pumpatider kan man njuta av denna gurkväxt samtidigt som du gör din vackra lykta! Det är vad vi kallar win-win. Här kommer ett härligt pumparecept som både fungerar som tillbehör eller en vegetarisk höstlunch.

1 pumpa

1 hel vitlök

150 g fetaost

Curry

Olivolja

Färsk koriander

Pumpakärnor

Salt och peppar

 

Gör så här:

  • Ställ ugnen på 250 grader.
  • Gröp ur pumpan och lägg på en ugnsform med bakplåtspapper.
  • Skär ut mönster i pumpan, ställ i ett värmeljus och placera pumpan på ett säkert ställe.
  • Skär vitlöken i två delar på mitten och lägg på plåten.
  • Salta och peppra och strö ut gul curry efter smak.
  • Ringla över olivolja.
  • Rosta pumpa och vitlök mitt i ugnen i ca 20 min.
  • Ta ut plåten, smula över fetaosten och grädda ytterligare 15 min. tills osten fått färg.
  • Kläm ut vitlöken ur sitt skal och rör runt försiktigt.
  • Rosta pumpakärnor några minuter i en torr stekpanna.
  • Ringla över lite mer olivolja och addera färsk koriander innan du serverar.

Dela nyhet