Pandemisäker klimatmanifestation till alla.

Har du precis som vi längtat efter en pandemisäker klimatmanifestation? Då kan vi meddela att de två kvarvarande veckorna i mars le-ve-re-rar. Gör klart ditt plakat och mobilisera krafterna. Vi ses online.

Fridays for future

När? 19 mars.
Hashtaggs? #nomoreemptypromises och #climatestrikeonline (om du strejkar).

Den 19 mars går världen ut i en pandemisäker klimatstrejk för att kräva omedelbara och konkreta åtgärder från världens ledare. Joina coronasäkert online – gör en skylt med hashtaggen #nomoreemptypromises och lägg ut i sociala medier. Eller ta ställning genom att byta profilbild. Spana även in fridaysforfuture.swe på Instagram som sänder ett Zoomsamtal under fredagen.

Earth Hour 2021

När? 27 mars, 20.30–21.30.
Hashtaggs? #ärdumed och #earthhour.

En släckt timme på Earth Hour symboliserar att du tycker att politikerna måste agera för vårt klimat och vår biologiska mångfald nu. Är du en sån som stånkfrustar att den här typen av symbolhandlingar saknar betydelse? Tänk om, tänk rätt. Earth hour är världens största miljömanifestation och bortom de släckta lamporna sker ett stort påverkansarbete med hjälp av debattartiklar och politiska utspel. WWF har till exempel skickat tolv klimatutmaningar till alla svenska kommuner. Dessutom meddelar de att ungefär hälften av alla som deltar i Earth hour också börjar med en ny klimatsmart vana i samband med manifestationen. Är du beredd att byta en gammal vana och anta en mer klimatsmart? Här finns peppig inspiration.

Dela nyhet