Ingredienser (4 port):
- 500 g vegofärs
- 1 purjolök
- 300 g potatis
- 1 palsternacka
- 2 morötter
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk chiliflakes
- 1 burk krossade tomater
- 4 dl hett vatten
- 2 msk grönsaksfond
- 2 dl vitt matlagningsvin
- 1 knippe persilja
Tillagning:
Skär purjo och morötter i bitar. Riv skalad palsternacka och dela potatisen i mindre bitar. Riv eller finhacka vitlöksklyftorna.
Hetta upp olja i en gryta. Salta och peppra färsen och stek tills den får färg. Lägg i alla grönsakerna, fräs tillsammans med chiliflakes och tomatpuré. Dra ner värmen och lägg i vitlöken. Tillsätt vinet och låt puttra i ett par minuter.
Tillsätt det upphettade vattnet med fonden och krossade tomater.
Koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt puttra under lock i ca 20 minuter.
Toppa din härliga höstgryta med persilja och servera gärna tillsammans med vitlöksbröd.