• Recept
  • Publicerad:

Mustig höstgryta.

Vi på GodEl gillar som du vet hållbarhet i alla dess former. Nu när hösten gör sig påmind passar det därför bra med en het, mustig vegogryta där många av ingredienserna är i säsong. GodEls eminenta copywriter och matentusiast Mattias delar med sig av ett värmande recept perfekt för kyliga dagar. Låt dig väl smaka!

Ingredienser (4 port):

  • 500 g vegofärs
  • 1 purjolök
  • 300 g potatis
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 dl hett vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 knippe persilja

Tillagning:

Skär purjo och morötter i bitar. Riv skalad palsternacka och dela potatisen i mindre bitar. Riv eller finhacka vitlöksklyftorna.

Hetta upp olja i en gryta. Salta och peppra färsen och stek tills den får färg. Lägg i alla grönsakerna, fräs tillsammans med chiliflakes och tomatpuré. Dra ner värmen och lägg i vitlöken. Tillsätt vinet och låt puttra i ett par minuter.

Tillsätt det upphettade vattnet med fonden och krossade tomater.

Koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt puttra under lock i ca 20 minuter.

Toppa din härliga höstgryta med persilja och servera gärna tillsammans med vitlöksbröd.

Dela nyhet