Guide: Så här enkelt följer du din förbrukning.

Visste du att du enkelt kan följa din förbrukning och produktion på Mitt GodEl? Vi hoppas att det ska ge dig en bättre förståelse för din förbrukning men också ditt elavtals klimatavtryck. I den här artikeln går vår online wizard Adam igenom några av funktionerna och hur du kan använda dig av förbruknings- och produktionsvyn.

Börja med att logga in på Mitt GodEl, enklast är det med BankID. I inloggat läge klickar du på rutan där det står ”Förbrukning” och vips så hamnar du i världen som ser ut som bilden här nedanför:

Följ din elförbrukning.

Val av anläggning

Välj vilken anläggning du vill se statistik för (uppe i vänstra hörnet). Säljer du din överskottsel till oss kan du också välja att se statistik för din produktionsanläggning här.

Översikt 

Här får du en snabb överblick över de senaste tolv månadernas förbrukning, klimatavtryck och senaste elpriset.

Diagram

I diagrammet följer du förbrukning, elpris, kostnader och klimatpåverkan. Du kan också exportera innehållet i diagrammet till en Excelfil om du föredrar att få det i tabellform.

De allra flesta har idag en månadsavläst anläggning vilket innebär att vi varje månad får månadsvärden av din nätägare i efterskott. Därför kan det vara så att du inte kan välja ett annat intervall än månadsvis data. Men! Vi kan hjälpa dig få ännu bättre koll genom att begära timavläsning från din nätägare. Då kan du framåt välja att se vad du förbrukar per dag och till och med per timme genom att välja ”Dagsvis” eller ”Timvis” i anslutning till diagrammet. Har du ett timprisavtal kan du också följa elpriset per timme i samma diagram.

Begär timavläsning

Alla kunder har rätt att få sin anläggning timavläst och det enda du behöver göra är att klicka i att du vill begära timavläsning på knappen. Det kan ta upp till tre månader tills att din anläggning blir timavläst, men när det är klart kommer dina framtida värden rapporteras per timme till oss.

Produktionsvy

Har du en produktionsanläggning fungerar det på samma sätt, med skillnaden att du istället kan följa din produktion och ersättning per månad. Alla produktionsanläggningar är timavlästa så du kan också följa produktionen dagsvis eller timvis.

Logga in och få koll!

Vi är nyfikna på vad du tycker. Kan vi bli ännu bättre? Saknar du någon funktion? Hör gärna av dig till oss!

/Adam, Online Manager

Dela nyhet