Good klimatnews #9

Koldioxidhalten i atmosfären har nått nya rekordnivåer, polarisarna smälter, arter dör ut och extremväder dundrar in allt oftare. Det må låta dystert så det räcker och blir över, men vi får inte glömma att det pågår en febril aktivitet på den andra sidan av myntet. Här kommer månadens skörd av positiva klimatnyheter!

Bokdjuret lanserades för världen 

Bokdjuret är en nyhetssajt skapad av miljöjournalisten Anders Hellberg. Och vad har det med klimatnews att göra? Jo, sidan är helt och fullt dedikerad till frågor om miljö, klimat och hållbarhet i böckernas värld. Är du sugen på att hitta några nya titlar om vår tids viktigaste frågor? In och spana!

Greta tar över DN för en dag

Greta har blivit inbjuden att agera chefredaktör för DN under en dag. Vi misstänker att det här numret kan komma att gå till historien, så håll utkik. Fun fact, Anders ”Bokdjuret” Hellberg är journalisten som tog den nu smått ikoniska bilden på Greta i gul regnrock i augusti 2018.

Gröna fonder sopar banan med fossiler

Investeringar i sol, vind och miljöteknik har visat sig vara en riktigt bra affär under 2020. Fonder inom förnybar energi har toppat listorna medan investeringar i fossilt har lett till eko på Swish-kontot.

Taggar

Dela nyhet