Good klimatnews #8.

Koldioxidhalten i atmosfären har nått nya rekordnivåer, polarisarna smälter, arter dör ut och extremväder dundrar in allt oftare. Det må låta dystert så det räcker och blir över, men vi får inte glömma att det pågår en febril aktivitet på den andra sidan av myntet. Här kommer månadens skörd av positiva klimatnyheter!

Portugal vänder klimatångest till klimataction

Stora satsningar på förnybar energi och investeringar i ny teknik för ett stabilare klimat har gjort att landet är på god väg att uppnå sina klimatmål och därmed står ut bland EU:s medlemsländer. Torka, skogsbränder och en stark oro för klimatförändringarna bland befolkningen ligger delvis till grund för landets lyckade klimatstrategi.

David Attenborough joinar Instagram

En av världens mest folkkäre naturälskare har joinat sociala medier. Planen är att kunna nå ut till fler med budskapet att världen är i fara och det är upp till oss att göra något åt saken (hear, hear!). Bara några timmar efter starten hade kontot lyckats få en miljon följare vilket bara det är ett nytt världsrekord. Inte illa för en 94-åring på www. 

Polen dissar kolet – 2049

Landets kolindustri har länge varit en politisk hetpotatis inom EU, men nu har parterna äntligen kommit överens. Kolet står i dagsläget för merparten av Polens energiförsörjning så omställningen kommer att bli omfattande. Trots att det fortfarande är långt till 2049 är överenskommelsen ett viktigt steg mot ett klimatneutralt EU. 

Taggar

Dela nyhet