Good klimatnews #36.

USA ger låginkomsttagare klimatbidrag, Storbritannien stänger koldagbrott och i Amazonas avtar avskogningen. Varsågod; här är månadens skörd av goda nyheter för klimatet.

Historiskt klimatbidrag ska energieffektivisera USA

USA:s president Joe Biden har skramlat fram 1 miljard USD till ett nytt bidrag riktat till låginkomsttagare i flerfamiljshus. Bidraget ska möjliggöra byte från fossildrivna apparater till renare versioner, inklusive upp till 7500 USD för ett nytt elfordon och upp till 2000 USD för en ny elektrisk värmepump.

Storbritanniens största koldagbrott tvingas till stängning

Storbritanniens största dagbrott för brytning av kol; Ffos-y-fran i Wales, har varit aktivt sedan 2007, men nu går det alltså i graven. Beskedet som hyllas av boende i området kom från Wales förste minister Mark Drakeford, som samtidigt deklarerade att “vi bör inte utvinna ändliga resurser från vår jord i en era av klimatförändringar”.

Fler små segrar för Amazonas när avskogningen avtar

Förra månaden lyfte vi en liten seger för Amazonas till följd av den nya brasilianske presidentens klimatvänligare politik. Den här månaden kan vi lägga till att avskogningen i regnskogen har sjunkit med hela 40 procent i år jämfört med samma period förra året. Det är ännu för tidigt att säga något om året som helhet, men förhoppningen finns att det fortsätter åt rätt håll.

Taggar

Dela nyhet