Good klimatnews #30.

Hållbarhet hamnar högre och högre upp på agendan, tågåkandet i Europa accelererar till nya rekordnivåer och norsk oljeutvinning i polarområde läggs på is. Klimatqueen har nosat upp tre fantastiska klimatnyheter. God läsning.

Hållbarhet en allt viktigare fråga bland svenska företag

Energikris, inflation och krig i vår närhet. Omvärldsoron till trots fortsätter svenska företag att accelerera på hållbarhetsfronten. En ny undersökning av bland andra Dagens industri visar att svenska bolag fortsätter att lägga alltmer resurser på hållbarhet. Bland annat har andelen företag med vetenskapsbaserade klimatmål gått från 10 till 30 procent sedan 2018.   

Tågåkandet satte nytt rekord 2022

Vi har alla en berättelse om den där gången när tåget var tolv timmar försenat, bistron var för trång eller när tågavgången helt sonika ställdes in. Men avskräcks, det gör vi icke! 2022 sattes ett nytt rekord för tågresandet i Europa hela 600 000 interrail-biljetter såldes. Det är en dubblering sedan 2019. Heja tågresandet! 

Världens nordligaste oljefält fredat från exploatering – for now

Det statliga norska oljebolaget Equinor har lagt planerna på att utvinna olja i ett nytt fält i Barents hav på is – åtminstone fram till 2026. Oljefältet, vid namn Wisting, ligger i ett mycket känsligt polarområde och skulle vid exploatering bli världens nordligaste oljeutvinning. 

Taggar

Dela nyhet