Good klimatnews #3.

Koldioxidhalten i atmosfären har nått nya rekordnivåer, polarisarna smälter, arter dör ut och extremväder dundrar in allt oftare. Det må låta dystert så det räcker och blir över, men vi får inte glömma att det pågår en febril aktivitet på den andra sidan av myntet. Här kommer månadens skörd av positiva klimatnyheter!

1. Skolstrejkandet för klimatet fortsätter

“Vi ställer inte in, vi ställer om!” Trots en helt ny världsbild och restriktioner kring folksamlingar fortsätter Greta och Fridays for Future att driva klimatfrågan genom skolstrejker världen över. Digitalt så klart.

2. Första AP-fonden divesterar

Beslutet att dra sig ur bolag med fossil verksamhet kom efter en analys som visade att kol-, olje- och gasindustrin kommer att vara alldeles för finansiellt riskabel framöver. När det är dåligt för plånboken att hålla fast vid fossiler kan vi få till en riktig omställning. Heja!

3. Världshaven kan återställas inom loppet av en generation

Mänsklig aktivitet har skadat världshaven under årtionden. Men nu har forskare kunnat visa att flera arter är på väg tillbaka och att återställande insatser tillsammans med havens förmåga att krishantera har gett effekt. Fortfarande krävs dock enorma insatser för att återställa haven till sin forna glans.

Törstar du efter ännu mera good news? Spana in tidigare inlägg här och här.

Taggar

Dela nyhet