Good klimatnews #15

Koldioxidhalten i atmosfären har nått nya rekordnivåer, polarisarna smälter, arter dör ut och extremväder dundrar in allt oftare. Det må låta dystert så det räcker och blir över, men vi får inte glömma att det pågår en febril aktivitet på den andra sidan av myntet. Här kommer månadens skörd av positiva klimatnyheter!

USA:s nya klimatlöften

Den 22 april var det Earth Day och USA:s president Joe Biden passade på att bjuda in ett gäng världsledare till ett digitalt klimatmöte. Under mötet kunde värden själv presentera sina rejält upphottade klimatambitioner: USA ska halvera sina utsläpp till 2030. Läs mer om mötet här.

Fossila budskap kan förbjudas i Stockholm

Stockholm utreder just nu möjligheten att förbjuda fossil reklam runtom i staden och kollektivtrafiken. Förbudet skulle gälla reklam från fossilbränsleindustrin och reklam som driver
användningen av fossila bränslen. Spana in hela planen här.

Fransk lag siktar på förbud mot korta flighter

Franska lagstiftare har röstat för en ny lag som ska förbjuda alla nationella flygresor som skulle ta 2,5 timme eller mindre med tåg. Lagen är ett sätt av många att minska de nationella utsläppen av växthusgaser. Nu väntar en sista röstningsomgång i senaten innan lagen blir, tja, lag. Mer om denna peppiga idé här.

Taggar

Dela nyhet