Good klimatnews #10

Koldioxidhalten i atmosfären har nått nya rekordnivåer, polarisarna smälter, arter dör ut och extremväder dundrar in allt oftare. Det må låta dystert så det räcker och blir över, men vi får inte glömma att det pågår en febril aktivitet på den andra sidan av myntet. Här kommer månadens skörd av positiva klimatnyheter!

Vad Japan, Sverige, Kanada och Uruguay har gemensamt

Listan med länder som siktar på netto noll-utsläpp framöver växer sig stadigt längre, senast i raden är Kanada och Japan. Med netto noll menas att man sänker sina utsläpp så mycket man bara kan och därefter kompenserar för det som blir kvar genom negativa utsläpp, bland annat kollagring eller återskogning.

Europa återupptäcker naturen under pandemin

In these unprecedented times anordnas det fortfarande fototävlingar på temat ”urcoola djur vi delar den här planeten med”. Just den här anordnas årligen av Europeiska miljöbyrån, men i år har deltagandet slagit rekord. In och förundras!

Alla amerikanska storbanker dissar oljeutvinning i Arktis

Bank of America levererade en ny policy där de ratar finansiering av olje- och gasexploatering i det känsliga området. Det betyder att alla amerikanska storbanker nu har tagit ställning i frågan under 2020.

Taggar

Dela nyhet