Enkel sommardessert med marinerade jordgubbar, mascarponekräm och rostad vit choklad.

En ljuvligt somrig dessert med både syra och sötma som gifter sig fantastiskt. Härlig crunch från rostad vit choklad fullbordar smakupplevelsen. Se till att göra mycket för dina gäster kommer att vilja ta igen. Och igen.

Ingredienser (4 port):

Mascarponekräm

  • 250 g mascarpone

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljpaste eller vaniljpulver

Limemarinerade jordgubbar

  • 500 g färska jordgubbar
  •  1 lime (juice och zest)
  • 1 msk flytande honung

Rostad vit choklad

  • 50 g vit choklad

 

Tillagning:

Mascarponekräm

  • Vispa vispgrädden tills den börjar tjockna.
  • Tillsätt mascarpone, florsocker och vanilj.
  • Fortsätt vispa tills blandningen är krämig och tjock.

Limemarinerade jordgubbar

  • Nyp av blasten och skölj jordgubbarna, skär dem i kvartar.
  • Lägg jordgubbarna i en skål.
  • Tillsätt limesaft, zest och honung.
  • Rör om försiktigt och låt stå i minst 15 minuter så att smakerna sätter sig.

Rostad vit choklad

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Grovriv den vita chokladen direkt över en plåt täckt med bakplåtspapper.
  • Rosta i ugnen i 6-10 minuter tills chokladen får en lätt gyllenbrun färg. Håll noga koll så att den inte bränns.
  • Ta ut plåten och låt chokladen svalna helt.
  • Bryt den rostade chokladen i små bitar och använd som strössel.

 

Montering:

  • Bred ut mascarponekrämen på assietter med en sked eller spatel. Alternativt kan du servera krämen i glas.
  • Fördela de lime-marinerade jordgubbarna över mascarponekrämen.
  • Strö över den rostade vita chokladen.
  • Servera genast och njut!

Dela nyhet