Ingredienser (4 port):
Mascarponekräm
- 250 g mascarpone
1 dl vispgrädde- 2 msk florsocker
- 1 tsk vaniljpaste eller vaniljpulver
Limemarinerade jordgubbar
- 500 g färska jordgubbar
- 1 lime (juice och zest)
- 1 msk flytande honung
Rostad vit choklad
- 50 g vit choklad
Tillagning:
Mascarponekräm
- Vispa vispgrädden tills den börjar tjockna.
- Tillsätt mascarpone, florsocker och vanilj.
- Fortsätt vispa tills blandningen är krämig och tjock.
Limemarinerade jordgubbar
- Nyp av blasten och skölj jordgubbarna, skär dem i kvartar.
- Lägg jordgubbarna i en skål.
- Tillsätt limesaft, zest och honung.
- Rör om försiktigt och låt stå i minst 15 minuter så att smakerna sätter sig.
Rostad vit choklad
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grovriv den vita chokladen direkt över en plåt täckt med bakplåtspapper.
- Rosta i ugnen i 6-10 minuter tills chokladen får en lätt gyllenbrun färg. Håll noga koll så att den inte bränns.
- Ta ut plåten och låt chokladen svalna helt.
- Bryt den rostade chokladen i små bitar och använd som strössel.
Montering:
- Bred ut mascarponekrämen på assietter med en sked eller spatel. Alternativt kan du servera krämen i glas.
- Fördela de lime-marinerade jordgubbarna över mascarponekrämen.
- Strö över den rostade vita chokladen.
- Servera genast och njut!