Hejdå dyra anvisningsavtal med sketchy el.

Du har väl inte missat att GodEl har blivit Ellevios nya anvisningsleverantör från och med 1 juni 2019? Alla företag och privatpersoner som flyttar inom Ellevios nätområde och inte gör ett aktivt val av elbolag kommer automatiskt få bra el från oss: Bra Miljöval-märkt el till marknadens bästa pris. Det betyder inga fler dyra anvisningsavtal med sketchy el. Låt oss förklara varför.

Vad är ett anvisningsavtal?

Om ditt företag flyttar och aktivt inte väljer ett elbolag (det vill säga att du inte kontaktar ett elbolag och säger att du vill ha dem i era nya lokaler) så får ni ett anvisningsavtal som er nätägare tilldelar dig. Helt enkelt för att ni inte ska stå utan el på inflyttningsdagen. Kanske låter skönt att slippa göra något men kruxet är att en del konkurrenter har utnyttjat sina ovetande kunder och låtit dem betala ett mycket högre pris än deras andra kunder som har gjort ett aktivt val. Ofta består också elen av den smutsiga, fossila sorten. Men nu vänder vi alltså på steken.

Varför är det här nya anvisningsavtalet så unikt?

Därför att vi kommer erbjuda Ellevios nätkunder marknadens bästa pris på rörligt elavtal och elen kommer som vanligt vara 100 % förnyelsebar och stämplad med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval-märkning. Bra för många plånböcker och för Moder Jord. Det skiljer sig rejält från de mer traditionella anvisningsavtalen som oftast är både dyrare och inte så schyssta för miljön.

Vad betyder det för ditt företag som redan är kund?

Att ni valde rätt elbolag från början (hi-five!). Ni fattade grejen innan alla andra. Ellevio var på jakt efter det bästa möjliga elavtalet för sina kunder och miljön och de granskade oss in i minsta detalj. De kollade allt från kundservice och våra tjänster till finanserna, och självklart satte de vårt miljö- och hållbarhetsarbete under luppen. Konkurrensen var hård från andra elbolag som ville samma sak men vet du? Vi vann. Så ni kan fortsätta skryta om att du har det coolaste elbolaget.

Vem är den där Ellevio?

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag. De äger alltså själva nätet, eller ledningarna som elen transporteras via. De har 940 000 kunder i Mellansverige. Av de kunder som flyttar inom deras område är det 50-60 000 kunder per år som inte gör ett aktivt val och får ett anvisningsavtal. Med hjälp av den här kartan kan du kolla upp var de olika nätägarna har sina områden.

Vad säger Pontus?

Pontus Winberg, vår vd, är megastolt att Ellevio valde oss av alla. Så här säger han:
– Det är ren galenskap att utgångsläget har varit dyr el som är dålig för vår planet – äntligen kan vi få ordning på det. GodEl var först i elbranschen med att skänka vinsten till välgörenhet, erbjuda 100 % Bra Miljöval-märkt el och att införa fullmakter som gör det enkelt för konsumenter att byta elleverantör. Att få bort dyra, miljöskadliga anvisningsavtal är ett självklart nästa steg.

Dela nyhet