Jämför elpriser.

1

Hur jämför jag?

Finns det något svårare än att jämföra elpriser? Inte ens vi förstår många av våra konkurrenters elfakturor. Vi kallar oss hypertransparenta och på den här sidan kan du få en bättre överblick om våra priser jämfört med andras.

Prisjämförelse mellan olika elbolag.

Tabellen jämför Sveriges största elhandelsbolag. Priserna är inklusive moms och tar inte hänsyn till eventuella kampanjpriser.
Tabellen uppdaterades 10 juni 2024. 

* klagomålslistan hos Konsumenternas Energimarknadsbyrå.

Varför döljer vissa bolag elcertifikatsavgiften?

En sak många inte riktigt blir kloka på när det kommer till elräkningen är elcertifikatsavgiften. Inte ens vi som arbetar med detta dagligen begriper varför den skiljer sig så mycket mellan olika bolag. Och varför väljer många att dölja den?

Eftersom vi som ett relativt litet elbolag kan köpa elcertifikat för 0,01 öre/kWh borde alla kunna göra det. Därför kan vi bara dra slutsatsen att andra bolag lägger på okända avgifter i sitt pris för att tjäna pengar. Särskilt de bolag som väjer att dölja avgiften helt. Fult tycker vi.

Björn Björnson, elmarknadsexpert.

Alltid lågt pris. Jämför oss gärna!

Inga dolda avgifter, bindningstider eller uppsägningstider. Inga tillfälliga rabatter eller prylar på köpet. Oavsett vem du är och när du tecknar ditt avtal får du samma schyssta villkor som alla andra. Så att du kan känna dig trygg med att alltid ha ett riktigt lågt pris!

Staplarna visar föregående månads genomsnittliga priser på förnybar el i elområde 3. Uppgifterna är hämtade från Elpriskollen.se, Sveriges enda oberoende prisjämförelsesajt för elhandelsavtal och som drivs av Energimarknadsinspektionen. Beräkningarna är gjorda utifrån rörliga elavtal med en förbrukning på 10 000 kWh/år. Månadsavgifter (fasta kostnader) är medräknade. Eventuella tillfälliga rabatter ingår inte i beräkningarna förutom i Fortums fall då ett rabatterat pris för nya kunder är det enda som finns med på Elpriskollen.se.

Elen från oss på GodEl är dessutom märkt Bra Miljöval.

Är du nyfiken på hur vårt pris är uppbyggt kan du läsa om våra prisredovisningsprinciper.

1

Så funkar prisjämförelsesajter.

Om nu GodEl har ett så lågt pris, varför hamnar vi inte i topp på prisjämförelsesajter som Elskling och Compricer? Det är ganska enkelt.

Du betalar vad vi betalar.

Vi tjänar inga pengar på din förbrukning. Det enda som tillkommer är månadsavgiften på 39 kr i månaden. Hos oss får du ett rörligt elpris där priset varierar från månad till månad (eller timme för timme om du väljer timprisavtal). Priset består alltid av följande delar:

  • Spotpris, elcertifikat och avgifter.
  • 100 % förnybar el från sol, vind och vatten.
  • Endast 39 kr i fast månadsavgift.

Alla delar i vårt schyssta elpris.

Det är inte alltid lätt att förstå vad som ingår i priset för ett rörligt elavtal. Inte minst för att flera elbolag redovisar olika prisuppgifter på sin webbplats jämfört med på kundernas faktura. Inte okej tycker vi, som tror på transparens och tydlighet. Vi berättar gärna om alla komponenter som finns inräknade i ditt schyssta elpris.

Bra för plånbok och planet. Schysst för dig.

39 kr/mån + el till inköpspris.

Alltid en av marknadens lägsta månadsavgifter. Oavsett om du väljer rörligt avtal eller timprisavtal får du ett riktigt schysst elavtal. Alltid utan bindningstid.

Sveriges nöjdaste kunder!

Vi är otroligt glada och stolta över att ha utsetts till elbolaget med Sveriges nöjdaste kunder! I en bransch som annars tappar i förtroende hos många sticker vi ut och seglar upp på förstaplatsen enligt Svenskt kvalitetsindex, SKI.

All vinst till välgörenhet.

Med hjälp av våra partnerorganisationer investerar vi i en bättre morgondag. Hittills hela 74 miljoner kronor.

El märkt Bra Miljöval.

Vi säljer förnybar el från sol, vind och vatten, märkt med Bra Miljöval – marknadens tuffaste miljömärkning.